Bitlis'te dezenfektan ve maske üretiminden 1 milyon 700 bin lira gelir elde edildi

Kategori: Güncel - Tarih: 20 Mart 2021 11:18
Bitlis'te dezenfektan ve maske üretiminden 1 milyon 700 bin lira gelir elde edildi

Geçen yıl Bitlis il merkezindeki Cemil Özgür Anadolu Meslek Lisesi'nde kurulan ve öncelikle okulların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, dezenfektan ile temizlik malzemeleri üretim atölyesi, bir yılda yaklaşık 1 milyon 700 bin lira ciro yaptı.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre illerin de ihtiyacını da karşılayabilecek bir seviyeye geldiklerini söyledi.

Dezenfektan, sıvı sabun ve maske üretimi ile ön plana çıkan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Cemil Özgür Anadolu Lisesi Kimya Atölyesi'nde incelemelerde bulunan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, atölyenin bundan sonra da Bitlis ve ilçelerindeki başta yatılı okullar olmak üzere bütün kurumlara üretim yapacağını söyledi.

Kontrollü normalleşme sürecine girilen Bitlis´te vakaların düşmesi ve normal hayata geçilmesinin ardından da atölyenin üretime devam edeceğini belirten Korkmaz, “Geçen yıl ülkemizde baş gösteren salgından sonra ilimizde hijyen malzemelerinin üretiminde büyük bir boşluk vardı. Burada üretim yapan öğretmen arkadaşlarımızla beraber bakanlığımızla görüştük. En yakın üretim merkezi olan Diyarbakır’ı ziyaret ettik. 20 gün gibi kısa bir süre içerisinde mevcut alan ortaya çıktı. Burada bizim öğretmen ve öğrencilerimizin çok büyük emeği var. Biz şu anda burada 3 kalem temizlik malzemesi üretiyoruz. Bu biraz daha artacak. Bugüne kadar 30 ton el dezenfektanı ürettik. Bu da ortalama 1 milyona yakın bir paradır. Onun haricinde 35 ton yüzey dezantektanı ürettik. Bu da 100 bin lira civarında bir gelir sağladı. Ayrıca 20 - 25 tona yakın da sıvı sabun üretimi yapıldı. Bunun da getirisi 100 bin lira civarında oldu. Aynı zamanda buraya bağlı Halk Eğitimi Merkezi’nde maske üretimimiz var. Orada da 1 milyon maske ürettik. Bizim okulumuz geçen yıl 25 Nisan´dan bugüne kadar 1 milyon 700 bin lira civarında ciro yapmıştır” dedi.

Emeği olan öğretmenlere ve öğrencilere de üretimden belli bir pay verildiğini ifade eden Korkmaz, “Biz burada sadece ilimizin değil, çevre illerin de ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-dezenfektan-ve-maske-uretiminden-1-milyon-700-bin-lira-gelir-elde-edildi-24323.html