Bitlis'te 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri

Kategori: Bitlis - Tarih: 3 Nisan 2017 22:58
Bitlis'te 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri

Bitlis'te 53. Kütüphaneler Haftası düzenlenen törenle kutlandı. İl Halk Kütüphanesi'ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hakan Yücel, insanlık tarihinde şimdiye kadar görülmemiş hız ve yoğunlukta bir değişim yaşandığını söyledi.

Enformasyon teknolojilerinin çerçevesi geçmişle kıyaslandığında çok daha geniş bir yelpazeyi kapsadığını ifade eden Yücel, şöyle konuştu: 

"Teknolojiler bilgisayar, telekomünikasyon ve mikro elektronik alanında genetik mühendisliğe kadar uzanıyor. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüz de yapmış olduğu çalışmalarda sona gelmektedir. Bu çalışma halk kütüphaneleri tarafından elektronik ortamda kitap ödünç verilmesiyle ilgilidir. Çalışma tamamlandığında kitap ödünç alır gibi tablet veya bilgisayarınızda halk kütüphanenizden ödünç aldığınız e-kitabı 15 gün süreyle okuyabileceksiniz. Bu süre sonunda ödünç aldığınız kitap kendiliğinden hesabınızdan silinecektir. En kısa sürede yeni enformasyon teknolojilerinin halk kütüphaneleriyle buluşmasını diliyorum. Ayrıca kütüphanemiz, Türk Kütüphaneciler Derneğince bin 137 halk kütüphanesi arasından halkla ilişkiler dalında yılın en iyi kütüphanesi seçilmiştir. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum."

Ardından kütüphaneden en çok kitap okuyan iki öğrenciye ödül verildi.

Törene, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-53--kutuphane-haftasi-etkinlikleri-10121.html