Bitlis'te 2 kilometrelik dere yatağı temizlendi

Kategori: Bitlis - Tarih: 15 Ağustos 2020 20:01
Bitlis'te 2 kilometrelik dere yatağı temizlendi

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kent merkezinden geçen yaklaşık 2 kilometrelik dere yatağı güzergâhını temizledi.

Çevre dostu belediyecilik anlayışı ile şehrin genelinde temizlik çalışmalarını aralıksız sürdüren Bitlis Belediyesi, kötü koku yayan derelerin ıslahını da ihmal etmiyor. Şehrin daha modern bir görünüme kavuşması için başlatılan çalışmalar arasında yer alan dere ıslah çalışmaları devam ediyor. 

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, yaptığı açıklamada, çarşı merkezinde bulunan dere yataklarını çöpten ve dere içindeki atık malzemelerden arındırarak temizlik çalışması yapıldığını söyledi.Her ay düzenli olarak temizlemek zorunda kalıyoruz.Daha temiz bir Bitlis için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini, "daha yaşanılabilir bir Bitlis için en iyi temizlik kirletmemektir" diyen Tanğlay, şöyle konuştu:"Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan, dere yataklarını kirletmemeleri ve atıkları söz konusu alanlara atmamaları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Daha kaliteli hizmet verebilmek için tüm personelimizle gece gündüz çalışıyoruz."

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-2-kilometrelik-dere-yatagi-temizlendi-23968.html