Bitlis'te 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Kategori: Bitlis - Tarih: 19 Ekim 2016 17:59
Bitlis'te 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Bitlis'te 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Bitlis Şube Başkanı Nevzat Bakır tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Aslan Derya, törende yaptığı konuşmada, muhtarlık sisteminin 186 yıllık bir geçmişi olduğunu ve ilk defa Osmanlı padişahlarından 2. Mahmut döneminde 1829 yılında hayata geçirildiğini söyledi.

Muhtarlık müessesesinin toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından olduğunu ifade eden Derya, şunları kaydetti: 

"Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden ve devletimizin her noktasındaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır. Muhtarlarımızın bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçle hemde hüzünle halkımızın her zaman yanında ve hizmetindedir."

Törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirler ve vatandaşlar da katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-19-ekim-muhtarlar-gunu-kutlandi-9167.html