Bitlis'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kategori: Bitlis - Tarih: 16 Temmuz 2017 23:27
Bitlis'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bitlis'te Milli İradeye Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bitlis Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Cabir Durak'ın açıklamasının ardından yürüyüş başladı.

Ellerinde Türk bayrakları ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da şehit olanların fotoğrafını taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak demokrasi nöbetinin tutulacağı Ulu Cami önüne kadar yürüdü.

Demokrasi nöbetinde, 15 Temmuz'da İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda tankın aracını ezmesi sonucu gazi olan Sedat Ergün ile Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde kurşunların isabet ettiği Mutlu Akın konuşma yaptı.

FETÖ darbe girişiminde şehit olan Bitlisli Mahir Ayabak'ın babasıyla görüntülü konuşma yapılmasının ardından şiirler okundu.

Demokrasi nöbetine katılan Vali İsmail Ustaoğlu, yaptığı konuşmada, tam bir yıl önce kahramanlık destanı yazılan bu gecede, milletine ve geleceğine sahip çıkan aziz milletin sayısız kahramanlık destanı yazdığını söyledi.

Milletin darbe heveslilerine karşı dimdik duruş sergileyerek bir kez daha tarihe yazıldığını ifade eden Ustaoğlu

O geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. O gece 40 yıldır bu milletin inancını, dinini, malını ve parasını sömürerek başta göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış örgüt mensupları, bu milletin kendi parasıyla aldığı tankı ve silahı kendisine doğrulttu, uçaklarından bomba yağdırarak 250 vatan evladını şehit etmiş, 2 binin üzerindeki vatandaşımızı da yaralamıştır. Bu nasıl bir ihanet ve gözü dönmüşlük? Beyinlerini sapık bir meczuba kiralayarak bu millete bunu yaşatanlar hesabını verecekler yoksa bu şehitlerimiz mahşeri alemde yakamıza yapışır.

Sinevizyon gösterimlerinin ardından demokrasi nöbeti Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla devam etti.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-10511.html