Bitlis Sağlık Müdürlüğü Tarafından 'Aşı Danışma Hattı' Oluşturuldu

Kategori: Güncel - Tarih: 22 Ocak 2021 18:49
Bitlis Sağlık Müdürlüğü Tarafından 'Aşı Danışma Hattı' Oluşturuldu

Tüm ülkede olduğu gibi Bitlis il genelinde de “Covid-19 Aşılma Programı” başladı ve Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Aşı Masası" kurularak, "Aşı Danışma Hattı" oluşturuldu.

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere ilimizde 14.01.2021 tarihinde Aşılama Programı’nın birinci adımı ilk öncelik grupları olan sağlık çalışanlarına ve huzurevi, engelli ve bakım merkezinde kalanlar ile bakımlarından sorumlu çalışanları için başlatılmıştı. Şu an tüm Türkiye’de ve ilimizde 85 yaş üstü vatandaşlarımızı da kapsayacak şekilde aşılama hizmetlerimiz devam etmektedir” denildi.

Yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi;

“Covid-19 Aşılma Programı hakkında vatandaşlarımızdan gelen yoğun soru ve bilgi talebi üzerine İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ‘Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Masası’ kurulmuş olup vatandaşlarımıza hizmete başlamıştır. Vatandaşlarımız, 0434-826-12-74 / 0434-826-10-94 / 0434-826-10-47 telefon numaralarından oluşan Aşı Bilgilendirme Masası’nı aradıklarında çağrı karşılayıcı görevlilerimize ulaşarak nasıl aşı olabileceklerini, uygulama takvimini, kapsamını, kimlerin aşı olabileceğini, aşı öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında her türlü soruyu rahatlıkla sorabileceklerdir. Halkımızın aşı takvim sürecine ve pandemiden korunmak için maske, mesafe, hijyene gerekli hassasiyeti göstereceklerinden emin olarak, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileriz.”

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-saglik-mudurlugu-tarafindan--asi-danisma-hatti--olusturuldu-24202.html