Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünden Yalanlama

Kategori: Bitlis - Tarih: 20 Ocak 2016 16:30
Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünden Yalanlama

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sendikal üyelerinin cezalandırıldığını yalanladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, son günlerde eğitim iş kolundaki sendikal üyelerinin cezalandırıldığı, göreve gitmeyen bir öğretmen hakkında işlem yapılmadığı, emniyet çalışanlarınca iş bırakma eylemine katılan öğretmenlerin isim listesinin istendiği ve direksiyon sınavlarının kanunsuz yapıldığı yönünde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, müdürlük olarak bugüne kadar eğitim iş kolunda faaliyetlerini sürdüren hiçbir sendikanın herhangi bir üyesine, sendikal faaliyetlerden dolayı işlem uygulanmadığı belirtildi.

Göreve gitmediği için ödüllendirildiği iddia edilen öğretmenin ise öğrenci sayısının azlığına binaen norm kadro fazlalığına düştüğünü ve dolayısıyla öğretmenin puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yer değişikliğine tabi tutulduğunu ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Öğretmen hakkında maarif müfettişlerimizce soruşturma yapılmış, adli ve mali cezalar uygulanmıştır. Söz konusu sendikanın ise iş bırakma eylemi yaptığı 29.12.2015 tarihinde emniyet çalışanlarının okullarımıza gidip eyleme katılan öğretmen listelerini istediği yönünde okul idarelerinden müdürlüğümüze intikal eden hiçbir bilgi ve belge bulunmamaktadır. 09-10 Ocak tarihlerinde yapılan Motorlu Taşıtlar Uygulama ve Değerlendirme Sınavı da 05.12.2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine uygun şekilde yapılmıştır. İddialarda yer alan sınavda görevli öğretmenin evrakını teslim aldıktan sonra, sınavı mevcut şartlarda yapamayacağını ve evraklarını da iade etmekten imtina ettiğinden, sınav yürütme komisyonumuzun aldığı karar gereği, sınavın aksamaması ve kursiyerlerin mağdur olmaması için tedbir amaçlı ilgili öğretmenin yerine yedek üyeyi görevlendirmiştir. Kamuoyuna duyurulur."

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-milli-egitim-mudurlugunden-yalanlama-7346.html