Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz: Bitlis İstanbul'a Taşınıyor

Kategori: Güncel - Tarih: 29 Kasım 2017 13:02
Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz: Bitlis İstanbul'a Taşınıyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 30 Kasım – 03 Aralık 2017 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek olan 3. Bitlis Tanıtım Günleri hakkında bilgi verdi.

Müze Kent Bitlis İstanbul’a taşınıyor sloganıyla duyurulan etkinliğin, Bitlis’in sahip olduğu tarihi, kültürel ve coğrafi güzelliklerini tanıtması bakımından büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Demiröz, şöyle konuştu: “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bitlisimiz, yılın 12 ayında turizme hizmet etme potansiyeline sahiptir. Nemrut krater gölüyle, ihtişamlı Süphan Dağı’yla, Selçuklu’dan kalan tarihi eserleriyle, kış sporlarına yönelik imkanlarıyla, ilimizde yetişmiş dünya çapında ilim, fikir ve gönül insanlarının bıraktığı derin izlerle kadim şehrimiz; farklı ve ayrıcalıklı yerini daima muhafaza etmiştir. Bu zenginlikleri dış dünyaya tanıtabilmek için tüm gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Yerli, yabancı çok sayıda insanın katılımı ile gerçekleşen bu tip etkinlikler, güzel Bitlisimizi daha geniş kitlelere tanıtma imkanı sağlıyor” dedi.

Tanıtım günlerinin sadece Bitlis’e değil bütün Doğu Anadolu’ya yönelik ön yargıların ortadan kaldırılmasına ve bölgeye ilginin daha da artmasına vesile olacağını vurgulayan Demiröz: “Son yıllarda yapılan yatırımlar ve tanıtım faaliyetleri ile bölgenin zenginliklerinin ortaya çıkarılmasında çok yol kat edildi. Bitlis’i ve komşu illerimizi ziyaret edenler, hayranlık ve büyük bir memnuniyetle evlerine dönüyor. Bu tür etkinlikler ile 81 ilimizin kardeşliği de pekişmiş oluyor. Farklı kültürlerdeki güzellikleri tanıma imkanı buluyoruz.” dedi.

3. Bitlis Tanıtım Günleri kapsamında konserler, halkoyunları gösterileri ve çeşitli aktivitelerin yanı sıra yöresel lezzetlerin de vatandaşların beğenisine sunulacağını belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz: “Hem hemşehrilerimizle bir araya gelip memleket hasretimizi gidereceğiz hem de Bitlis’i hiç görmemiş vatandaşlarımıza, ilimizin zenginliklerini gösterecek ve hakkıyla anlatmaya çalışacağız. 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızı tanıtım günlerine bekliyoruz” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-milletvekili-vedat-demiroz--bitlis-istanbul-a-tasiniyor-10914.html