Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat Yemin Ederek Oylamaya Katıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 30 Haziran 2015 18:19
Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat Yemin Ederek Oylamaya Katıldı

HDP Bitlis Milletvekili Mezgin Irgat, trafik kazasında kaybettiği kardeşi Nalin Irgat’ın fotoğrafını yakasına asılı halde meclis kürsüsünde yemin etti.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından ailesinin geçirdiği trafik kazası sonucu milletvekili yemin törenine katılamayan HDP Bitlis 1. Sıra Milletvekili Mizgin Irgat 25. Dönem parlamentosunun Meclis Başkanı seçimleri için geldiği genel kurulda yemin etti.
 
 
HDP Bitlis Milletvekili Mezgin Irgat, trafik kazasında kaybettiği kardeşi Nalin Irgat’ın fotoğrafını yakasına asılı halde yemin etti.
 
MİLLETVEKİLLERİNİN ETTİĞİ YEMİN METNİ
 
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim”

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-milletvekili-mizgin-irgat-yemin-ederek-oylamaya-katildi-6077.html