Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi çırak öğrencileri Avrupa'dan döndüler

Kategori: Bitlis - Tarih: 20 Ocak 2019 22:30
Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi çırak öğrencileri Avrupa'dan döndüler

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüğünün, "Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti" kapsamında 2018 yılı teklif çağrısı döneminde sunduğu ve kabul görülen "Çırakların Araç Elektroniği üzerine Avrupa Stajı" başlıklı proje kapsamında Makedonya'da yapılan çırak öğrenci stajı tamamlandı.

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi Otomotiv Teknolojisi Alanı çırak öğrencileri, söz konusu proje kapsamında 06.01.2019 - 19.01.2019 tarihleri arasında 14 günlük stajlarını tamamlayarak  Makedonya'dan yurda döndüler.

Çırak öğrenciler, 14 günlük Avrupa stajında hem kendi meslek dallarında pratik yaparak  yeni öğrenmeler edindiler, hem de kültürel gezilerle güzel ve eğlenceli vakit geçirdikleri belirtildi.

Bitlis Mesleki Eğitim Merkez müdürü Mehmet Şah Marhan, hazırladığımız proje kapsamında  Otomotiv Teknolojileri Alanı çırak öğrencilerimizin Avrupa  stajları, amaçlanan  öğrenmeler ve hedeflenen kazanımlar doğrultusunda  ziyadesiyle etkili ve güzel geçtiğini  ifade etti.  Öğrencilerin oldukça istekli, öğrenmeye arzulu ve çok keyifli bir şekilde katılımda bulunduklarını ifade eden Marhan, "söz konusu staj,  çırak öğrencilerimiz için hem pratik yapma, hem sosyal hem de kültürel bağlamda çok zevkli ve yararlı geçtiğini açıkladı.

Marhan, bu zaman zarfında öğrencilerin staj yaptığı Makedonya'nın Tetove kentinin İl Milli Eğitim müdürü Ahmed beyi, bize rehberlik eden ve oldukça başarılı olan Arben Vila bey efendinin aracılığıyla ziyaret ederek eğitime dair keyifli sohbetler ve eğitim sistemleri üzerine geniş bilgiler edindiklerini ve okul ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Marhan, belge dağıtım töreninde bizleri yalnız bırakmayan, bir çok eseri Türkçeden Arnavutçaya çeviri yapan Tetove il milli müdürü Ahmed beyin bilgeliği, ve bir rehberden çok daha öte olan Arben Vila'nın cana yakınlığı, misafirperverliği, içtenliği ve  ilgisi takdire şayandı" şeklinde sözlerini bitirdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-mesleki-egitim-merkezi-cirak-ogrencileri-avrupa-dan-donduler-12243.html