Bitlis merkezli 4 ilde operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı

Kategori: Bitlis - Tarih: 5 Ocak 2022 12:37
Bitlis merkezli 4 ilde operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı

Bitlis merkezli terör operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı Bitlis merkezli 4 ilde bölücü terör örgütüne yönelik yapılan eşzamanlı operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; yapılan çalışmalar neticesinde, “Bölücü Terör Örgütüne Üye Olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet” suçunu işlediği belirlenen 8 şahsa yönelik 04.01.2022 günü Bitlis, İstanbul, Manisa ve Mersin illerinde eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir.

İcra edilen operasyon sonucu 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında yapılan ev ve iş yeri aramalarında; 8 adet akıllı cep telefonu, 8 adet sim kart ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcılarının talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Gözaltına alınan 8 şüphelinin adli işlemleri devam etmektedir.

Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak,  terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir denildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-merkezli-4-ilde-operasyonda-8-supheli-gozaltina-alindi-24670.html