Bitlis Medeniyet Platformu 50 üyesinden Hollanda'ya kınama

Kategori: Mutki - Tarih: 12 Mart 2017 15:41
Bitlis Medeniyet Platformu 50 üyesinden Hollanda'ya kınama

Bitlis Medeniyet Platformu yaptığı basın açıklamasıyla Hollanda'yı kınadı. Nurullah Eren Caddesi'nde bulunan Ulu Camii önünde bir araya gelen yaklaşık 50 platform üyesi, Avrupa ülkelerinin yaptıklarına şaşkınlıkla şahitlik ettiklerini söyledi.

Bu uygulamayı protesto ettiklerini belirten Bitlis Medeniyet Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Köstekçi, "En son dün gece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'nın elçilik binamız önüne gidişi engellenmiştir. Bakanımız, Hollanda devleti tarafından devlet terbiyesine yakışmaz bir tutumla, pervasız bir şekilde polis eşliğinde sınır dışı edilmiştir. Bu tutumun kabulü de izahı da mümkün değildir" dedi.

AVRUPA BUNU NASIL İZAH EDECEK ?

Bir bakanın halkıyla buluşmasının nasıl bir hırs olduğunu anlamakta güçlük çektiklerini belirten Köstekçi, şöyle konuştu: 

"Bir bakanın uçağının inmesine izin vermemek nasıl bir gözü dönmüşlüktür. Bir Bakanın kendi elçilik binasına girmesine müsaade etmemek nasıl bir aymazlıktır? Şimdi bize hukuk dersi vermeye çalışan, her fırsatta hukukun evrensel ilkelerinden bahseden Avrupa bunu nasıl izah edecektir? Tüm bunlar olurken başka bir partinin seçim kampanyasına izin vermek nasıl bir mantığın ürünüdür? Yine terör örgütü liderinin telekonferans yolu ile topluluğa konuşmasına izin verildiği halde cumhurbaşkanımızın konuşmasına izin verilmemesi ve bunun da mahkeme kararı ile engellenmesi nasıl bir çifte standarttır. AB'nin hiç bir zaman dostumuz olmadığının bilincindeyiz. Bu nedenlerle Hollanda olmak üzere Avusturya, Almanya ve tüm AB ülkelerini akıl almaz bu tavırlarından dolayı kınadığımızı belirtiyoruz."

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-medeniyet-platformu-50-uyesinden-hollanda-ya-kinama-10007.html