Bitlis'li sporcular Vali Çınar'ı ziyaret etti

Kategori: Eğitim - Tarih: 6 Aralık 2016 22:39
Bitlis'li sporcular Vali Çınar'ı ziyaret etti

Bitlisli 16 milli sporcu, Vali Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti.

Çınar, farklı ülkelerde düzenlenen Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonlarında dereceye giren Bitlisli 16 milli sporcuyu makamında kabul ederek, altınla ödüllendirdi.

Sporcularla bir süre sohbet eden Çınar, şampiyonalara katılacak milli sporculara başarı diledi. 
Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlisli sporcuların her zaman kendilerini gururlandırarak, yüzlerini ağarttığını söyledi.
Sporcuların hem ulusal hem de uluslararası alanlarda madalya ve kupalar getirdiğini ve bundan gurur duyduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Spor müdürlüğümüzdeki arkadaşlar, spor kulüpleri ve herkesle bu başarıyı yakaladık. Milli sporcularımıza kıymet verdikçe, nasıl başarı elde ettiklerini gördük. Bundan dolayı elimizden geleni yapıyoruz. En büyük hedefimiz Bitlis-Tatvan karayolunda 170 dönümlük geniş bir arazide spor şehri, spor köyü veya kompleksi diyebileceğimiz bir tesis kurmak. Gençlerimiz burada her türlü sporu yaparken birtakım farklı etkinliklere de katılabilecek. Çok geniş bir mekanda gerekli tesisleri kurmak suretiyle gençlerimizi spora alıştırmak hem ulusal hem de uluslararasında büyük sporcular yetiştirmek gibi hedefimiz var. İnşallah bunda başarılı olacağız. Bence en büyük proje bu. Bu projeyi yaparsak sporcu sayısı çoğalır."
Milli sporcular ise yapılacak yarışmalarda Avrupa şampiyonluğunu hedeflediklerini belirterek, kendilerine sunduğu destekten dolayı Vali Çınar'a teşekkür etti.

Ziyarette sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş, Gençlik Spor Kulübü Başkanı Refik Avşar, Atletizm Milli Takım Antrenörü Fadıl Kara, Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur eşlik etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-li-sporcular-vali-cinar-i-ziyaret-etti-9452.html