Bitlis'li Çırak Öğrenciler Çekya'ya Gidiyor

Kategori: Bitlis - Tarih: 11 Mart 2019 12:32
Bitlis'li Çırak Öğrenciler Çekya'ya Gidiyor

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi Çırak öğrencileri Avrupa'ya gidiyor. Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüğünün, "Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti" kapsamında hazırladığı ve kabul görülen  "Çırakların Araç Elektroniği ve Mobilya Tasarımı Üzerine Avrupa Stajı" başlıklı projesinin ikinci ayağı Çekya'da gerçekleşecek.

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezinin Ocak ayında birinci ayağı Makedonya' da gerçekleşen, " Çırakların Araç Elektroniği ve Mobilya Tasarımı üzerine  Avrupa stajı" projesinin ikinci ayağı, 09.03.2019 - 24.03.2019 tarihleri arasında Çekya' nin Prag kentinde gerçekleşecektir.

 14 günlük Avrupa stajında çırak öğrencilere, Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şah Marhan refakat edecek.

Merkez müdürü Marhan, söz konusu proje kapsamında 10. sınıf Mobilya meslek dalı çırak öğrencilerimizin Avrupa'da staj yapacak olmalarını, özellikle çıraklarının farklı bir çalışma ortamında staj yapacak olmaları çok değerli ve önemli bulduğunu  ifade etti.

Öğrencilerin oldukça sevinip heyecanladıklarını  ve çırak öğrencilerimizin bir çoğu ilk defa uçağa binecek olmaları bile kendilerini çok mutlu ettiğini  ifade eden Marhan, "söz konusu staj, dilerim ki, çırak öğrencilerimiz için ufuk acıcı, çok faydalı ve farklı bir tecrübe olur" şeklinde  temennilerde bulundu.

Muş hava yolu ile 09.03.2019 tarihinde yola çıkacak olan Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi çırak öğrencileri 24.03.2019 tarihinde yurda dönecekler.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-li-cirak-ogrenciler-cekya-ya-gidiyor-12432.html