Bitlis Köy Yollarına Kilitli Parke Taşı Düşenecek

Kategori: Bitlis - Tarih: 30 Ekim 2014 17:41
Bitlis Köy Yollarına Kilitli Parke Taşı Düşenecek

Bitlis'e bağlı köy ve mezraların yolları, İl Özel İdaresi tarafından kurulan parke taşı üretim tesisi sayesinde çamurdan arındırılacak.

İl Özel İdaresi bünyesinde bu yıl kurulan kilitli parke taşı üretim tesisinden çıkan taşlar, altyapısı tamamlanmış köy ve mezraların sokaklarını süsleyecek.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici:

"Kurduğumuz tesisle köy ve mazra yollarını çamurdan kurtararak insanların rahat şekilde yaşamasını amaçladık" diyen Sözbilici, üretilen taşları, gelecek yıldan itibaren il merkezi ve ilçelere bağlı köylerde değerlendireceklerini söyledi.

Sözbilici, 343 köy ve 289 mezranın bulunduğu kentte altyapısı tamamlanmış tüm yerleşimlerde parke taşı döşeme çalışması yapılacağını bildirerek,  şöyle konuştu:

"Bizim bu tesisimizle köy ve mezralardaki mahalle arası yolları, köy içi ve sosyal donatı alanlarının bahçelerini parkeyle kaplayacağız. Okul, cami, medrese, sağlık ocağı önleri ile yolları ve köy meydanlarını, çamur ve pislikten arındıracağız. Hiçbir ayrım yapmadan köy ve mezraları çamurdan ve pislikten kurtaracağız. Bütün ilçelerimiz, bütün köyler ve mezralar bu projeye dahildir. Üreteceğimiz parkelerle 2015 yılında il merkezi ve ilçelere yakın köylerden işe başlayacağız. Ancak önceliği altyapısı tamamlanmış köylere vereceğiz. Köylerin büyüklüğü ve nüfusu da yapılacak çalışmalarda önemli bir faktör olacaktır. Bu kriterlerimize uyan il merkezi ve ilçelerdeki köylerde önümüzdeki yıl çalışmalara aynı anda başlayacağız. Sırasıyla köylerimizi kilitli parke taşıyla kaplayacağız."

Sözbilici, 10 kişinin çalıştığı tesisin 966 bin liraya mal olduğuna değinerek, günlük 700 metrekare parke taşı üretim kapasitesine sahip olan tesisin bir yıl gibi bir sürede kendisini amorti edeceğini dile getirdi.

Kaynak : Foto Arşiv

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-koy-yollarina-kilitli-parke-tasi-dusenecek-4376.html