Bitlis kırsalında 6 sığınak ile top ve havan mühimmatı bulundu

Kategori: Bitlis - Tarih: 11 Ocak 2021 15:47
Bitlis kırsalında 6 sığınak ile top ve havan mühimmatı bulundu

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bitlis merkez kırsalında daha önceden teröristlerce kullanılan 6 adet sığınak ve 3 adet top ile havan mühimmatı ele geçirildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar neticesinde; Merkez İlçe Çeltikli Köyü Gazi tepe mevkii kırsalında BTÖ mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı madde olduğu bilgisi alınmış, 10.01.2021 tarihi itibariyle BTÖ mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla “Yıldırım 16 Sehi Ormanları Şehit J.Er Kadir GÜLER 2021-12” operasyonu başlatılmıştır.

Operasyon kapsamında; Çeltikli Köyü Gazi tepe mevkii kırsalında;

6 adet çeşitli ebatlarda sığınak,1 adet 155 mm top mühimmatı,1 adet 105 mm top mühimmatı,1 adet 81 mm havan mühimmatı,11 adet büyük tüp (4’ü dolu),1 adet küçük tüp,1 adet daktilo,1 adet gaz lambası,5 adet leşker kıyafeti,2 adet pil bloğu,2 adet el feneri,1.047 kg çeşitli gıda malzemesi, Çok sayıda inşaat ve mutfak malzemesi ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzemeler Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı alınarak delil niteliği taşıyanlar muhafaza altına alınmıştır. Diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir. Sığınaklar ise kullanılmaz hale getirilmiştir.

Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir. “

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-kirsalinda-6-siginak-ile-top-ve-havan-muhimmati-bulundu-24182.html