Bitlis Kent Kurultayına hazırlanıyor

Kategori: Bitlis - Tarih: 31 Temmuz 2017 22:36
Bitlis Kent Kurultayına hazırlanıyor

Beşminare Düşünce Akademisinin öncülüğünde 13 Ağustos günü Bitlis Kültür Merkezinde Bitlis Kent Kurultayı icra edilecek.

Bitlis Kent Kurultayı Baş Koordinatörü Serdar Durer şunları ifade etti;

Kent Kurultayının amacı; Kent yaşamında kentin korunması, kalkınması, çevreye duyarlılığın toplum katmanlarına aşılanması, sosyal dayanışmanın artırılması, yönetenler ile tüm toplumsal katmanlardan insanlar arasında var olan iletişimin, üst düzeye çıkarılması ve yönetim ilkelerinin tabana yayılmasına vesile olmaktır. Bu tarz Kurultaylar gelişmiş ülkelerde uygulanan çağdaş bir yöntemdir. Ülkemizde birçok yörede meslek kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile  mahalle muhtarlarının katıldığı Kent Kurultayları gönüllülük esası ve ortak akılla oluşturulmaktadır. Beypazarı, Safranbolu vs… gibi yörelerin gelişiminde kent kurultaylarının önemli izleri vardır. Hatırlanacağı üzere 08.08.2008 günü Bitlis polis evinde, iki milletvekilimizin ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile onur verici bir kurultay gerçekleştirmiştik. Daha sonra ikinci ve üçüncü Bitlis Kent Kurultaylarına, Beşminare Düşünce Akademisi olarak öncülük etmiştik. Bu organizasyona son kez öncülük edeceğiz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) her konuda esas aldığı en temel şey istişare idi. Bununla ilgili birçok hadis-i şerif örnek gösterilebilir.
 
Demokrasinin beşiği Atina’da MÖ-200 yılında Devlet adamı –komutan Perikles bir söylevinde; Her yurttaş ülke yönetimi ile ilgilenmelidir. İlgilenmeyen yurttaş, hayırsız yurttaştır. Demiştir. Ülke ve Halk kalıcı, yönetimler ise geçicidir.  Demokrasi, halkın kendi kendini yönetme biçimi olduğuna göre, yaşadığı bölgeye ve ülkesine sahip çıkmayan bir yurttaş hayırsız olduğu kadar, yaşadığı yerden hayır bekleme hakkına da sahip olamaz. Kurultaylar siyasi, ırk ve dini konuların tartışıldığı bir platform değildir.

Durer sözlerine devamla; 4. Bitlis Kent Kurultayının, her köşesi buram buram tarih kokan, Evliyaullah ve Şüheda diyarı Bitlisimize hayırlar getirmesini diliyor, tüm halkımızı 13 Ağustos Pazar günü saat 13’te düşünce ve önerileriyle, Bitlis Kültür Merkezine bekliyoruz.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-kent-kurultayina-hazirlaniyor-10567.html