Bitlis İzmir'de fuarda tanıtılacak

Kategori: Güncel - Tarih: 5 Aralık 2016 21:02
Bitlis İzmir'de fuarda tanıtılacak

Bitlis'in, 8-11 Aralık tarihlerinde düzenlenecek "Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi"ne katılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından olan "Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi"nin, TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Anonim Şirketi (İZFAŞ) ortaklığıyla, 10'uncu kez Gaziemir'de gerçekleştirileceği belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'nin, geçtiğimiz yıl 31 ülkeden bin 8 katılımcı ve 63 ülkeden 33 bin 688 ziyaretçi sayısına imza atarak dikkatleri üzerine topladığı kaydedildi.

Türk turizm sektörünün başarılı organizasyonu Travel Turkey İzmir'in, 2016'da "Fuarizmir" fuar alanında binin üzerinde firma ve her yıl artan yurtdışı katılımıyla büyümeye, katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin ve değişik ülkeler ile bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da farklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacak. Bitlis Valiliği olarak biz de ilimizin turizm değerlerini turizmcilere ve tatilcilere takdim etmeye yönelik bu büyük organizasyona turizmcilerimiz ve tanıtım faaliyetlerimizle katılıyoruz. A holündeki E 109 nolu stantta, ilimizin sembol değerleri ile turistik çekiciliklere ait görseller, el sanatları ürünleri ve hediyelik eşyalar sergilenecek olup, ziyaretçilere yöresel ürünlerimizden ikramlar yapılacak. Ayrıca Bitlistanıtım filmi ve slayt gösterileri de düzenlenecek."
Turizmcilerin ilgi odağı olan fuarı, İzmir'de yaşayan Bitlisliler'in de ziyaret etmeleri için İzmir'deki Bitlisdernekleri ile koordineli çalışmalar yürütüldüğü bildirilen açıklamada, özenle hazırlandıkları Bitlisstandına ilginin büyük olmasının beklendiği vurgulandı. 
Açıklamada, "Bu çalışmalarımızın sonucu olarak da bölgemize olan turizm talebinde artacağını ümit ediyoruz. 08-11 Aralık tarihlerinde İzmir Gaziemir Fuar Merkezinde herkesi Bitlis standına bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-izmir-de-fuarda-tanitilacak-9442.html