Bitlis İş-Kur İl Müdürlüğü BEÜ'de stant açtı

Kategori: Bitlis - Tarih: 30 Mart 2016 18:25
Bitlis İş-Kur İl Müdürlüğü BEÜ'de stant açtı

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bitlis Eren Üniversitesinde bilgilendirme standı açtı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Eşref Aslan, yaptığı açıklamada, BEÜ'de açtıkları stantlarla, öğrencilerin iş arama becerileri konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

Eğitim ve istihdamın birbirinden bağımsız olarak düşünülemeyeceğini anlatan Aslan, öğrencileri, işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim kursları, girişimcilik, iş arama becerileri ve özgeçmiş hazırlama konularında bilgilendirmek amacıyla fakülte ve yüksek okullarda stant kurduklarını ifade etti.

Aslan, şöyle konuştu: 

"Öğrencilere, işbaşı eğitim programıyla mesleklerinde, en az iki çalışanı olan özel sektör iş yerlerinde, zorunlu stajlarını yaparak günlük 50 lira kazanma imkanları olduğunu anlattık. Girişimcilik Eğitim Programları sonucunda edindikleri sertifikalarla proje hazırlayıp Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) ve kalkınma ajanslarına sunmaları durumunda ve bu projelerin onaylanması halinde hibe veya kredi desteği alarak iş yerlerini kurma imkanlarının olduğu hakkında bilgilendirdik."

İş ve meslek danışmanları tarafından üniversite öğrencilerinin iş arayan kayıtlarının yapıldığını belirten Aslan, öğrencilerin iş gücü piyasasına girmeden konu hakkında bilgi edindiğini kaydetti.

Aslan, "Ayrıca daha önce BEÜ Rektörlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, üniversite bünyesinde müdürlüğümüze İŞKUR hizmet noktası tahsis edilmiştir. Burada belli bir takvim doğrultusunda iş ve meslek danışmanlarımız tarafından öğrencilerimize yardımcı olunmaktadır" ifadelerini kullandı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-is-kur-il-mudurlugu-beu-de-stant-acti-7782.html