Bitlis İl Özel İdaresinden kar temizleme çalışmaları

Kategori: Bitlis - Tarih: 7 Şubat 2016 00:13
Bitlis İl Özel İdaresinden kar temizleme çalışmaları

Bitlis merkez ve ilçelerine bağlı köy yollarını ulaşıma açan İl Özel İdaresi ekipleri, ayrım yapmadan Bitlis Belediyesi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait alanlarda, kar temizleme çalışması yürütüyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri rotatifle, Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki kaldırımları ve TOBB İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki karları temizledi.
 
Çalışmaları inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Adem Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum olarak karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
 
İl merkezi ve 6 ilçede karla mücadele ekibinin çalışmalarını başarılı yürüttüğünü ifade eden Aydoğdu, şöyle konuştu:
 
"Bugün itibariyle 6 köy yolumuz ulaşıma kapalı. Kentte kar durduğunda, kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyeye ait bölgelerde kar temizleme hizmeti sunuyoruz. 315 köyümüzde 1,5 ayda 11 bin 484 kilometre karla mücadele çalışması yaptık. Gece gündüz durmadan 112 acil ihbarları da baz alarak ekiplerimiz çalıştı. Bitlis, karın en çok yağdığı yerlerden biri. Kar hayatı olumsuz derecede etkilemektedir. Biz buna etkileme değil, rahmet diyoruz. Çalışmalarımızda bize destek sunan başta valimize ve personellerimize teşekkür ediyoruz."
 
Talep olduğunda hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadan ve gece gündüz demeden gerek belediyeye ait alanlarda gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında kar temizleme çalışması yaptıklarını bildiren Aydoğdu, protokol gereği 2 yerde hizmet etmeleri gerekirken şu ana kadar 15 kamu kurumuna hizmet sunduklarını belirtti.
 
Özellikle okul döneminde çocukların oynayacağı ve tatillerini rahat geçireceği alanları açtıklarını ifade eden Aydoğdu, "Yol ağları geniş ve mahalleler dar olduğu için imkanlar bazen yetmeyebiliyor. İmkanlarımız geniş olduğu için belediyeye yardımcı oluyoruz. Belediye kar yağışından dolayı kaldırımları ve araç geçiş güzergahlarını açmamız konusunda talepte bulundu. Biz de onlara destek sunduk" diye konuştu.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-il-ozel-idaresinden-kar-temizleme-calismalari-7451.html