Bitlis İHH ramazan çalışmalarının startını verdi

Kategori: Bitlis - Tarih: 7 Haziran 2016 14:43
Bitlis İHH ramazan çalışmalarının startını verdi

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH), bu yılki Ramazan ayı çalışmalarına ‘Kardeşliği Hisset-Vakit Ramazan” sloganıyla start verdi.

Uzun yıllardır Bitlis'te Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan Bitlis İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor. Bu yıl 'Kardeşliği Hisset - Vakit Ramazan' sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan Bitlis İHH, bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıracak. Bitlis İHH'nın her yıl olduğu gibi bu yıl da yetimlere ve muhtaç ailelere destek olacağını belirten Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan, bu kapsamda yetim iftarlarının yanı sıra bir takım yardım faaliyetlerinde de bulunacaklarını söyledi.

Bitlis'te yürütecekleri Ramazan faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Taşcan, "Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu anlamda bizde Bitlis İHH olarak Ramazan ayında da Bitlis ve ilçelerindeki yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda bu yıl Bitlis genelinde yaklaşık bin adet yardım kolisi dağıtmayı ve 750 yetimi de giydirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında yine yardım faaliyetlerimiz kapsamında yetimlere yönelik ve yetimler yararına iftar programları düzenleyeceğiz. Bu yıl bir kumanya bedeli 80 TL, yetim giydirme bedeli ise 100 TL olarak belirlenmiştir. Bu anlamda daha çok ihtiyaç sahibine ulaşabilmemiz noktasında bizlere destek sunmak isteyen hayırseverler yardım bağışlarını derneğimize ya da derneğimize ait Kuveyttürk Tatvan Şubesindeki TRT05 0020 5000 0131 3131 3000 01 nolu hesabımıza yapabilirler. İnşallah bu Ramazan ayında da yardımlaşma ve dayanışma içinde olursak hem ihtiyaç sahibi ailelerimizin hem de yetimlerimizin yüzünü bir kez daha güldürmüş olacağız" diye konuştu.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ihh-ramazan-calismalarinin-startini-verdi-8273.html