Bitlis Hukukçular Platformu: Kürtçe tabelalar tekrar asılmalıdır!

Kategori: Bitlis - Tarih: 9 Haziran 2019 00:08
Bitlis Hukukçular Platformu: Kürtçe tabelalar tekrar asılmalıdır!

Bitlis Belediyesi ve Tatvan Belediyesi tarafından Kürtçe tabelaların indirilmesine bir tepki de Bitlis Hukukçular Platformundan geldi.

Bitlis Hukukçular Platformu Twitter hesaplarında yaptığı yazılı açıklama şöyle; 

"Basına ve kamuoyuna;

Bitlis Belediyesinin Kürtçe tabela faciası henüz gündemdeyken şimdi de Tatvan Belediye Başkanlığı şehir merkezinde bulunan eski belediye hizmet binasındaki ve Karşıyaka Mezarlığı girişindeki Kürtçe 
tabelayı sökmüştür. 

Tatvan ilçemizdeki belediye seçimindeki şaibeler ve hukuksuz bir şekilde belediye meclis üyelerinin görevden uzaklaştırılmaları halen tartışılırken, belediyenin böyle bir uygulama ile halkımızı tahrik etmeye çalışması ve ısrarla bu uygulamaya devam etmesi kabul edilemez. 

Allah'ın ayetlerinden olan bir dile karşı yapılan bu uygulamaları kabul etmek mümkün değildir. 

Her ne kadar belediye binası yeni yerine taşındığından bahisle tabelanın kaldırıldığından bahsedilmiş olsa da, mezarlıktaki tabelanın değiştirilmesi niyetin bu olmadığını göstermektedir. Yeni yönetim, bu  konuda kötü niyetli olmadıklarını dillendirseler de bunun ispat edilmesi ve halkımızı teskin edecek bir adım atmaları gerekmektedir.

Tatvan belediye başkanlığının Kürtçe tabela kaldırma uygulaması kötü niyetli bir yaklaşım değilse yeni belediye binasına da Kürtçe tabela asılması ve çift dilli belediye uygulamasına dönülmesi halkımızın ve platformumuzun talebidir. 

Saygı ile duyurulur."

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-hukukcular-platformu--kurtce-tabelalar-tekrar-asilmalidir--12710.html