Bitlis Eren Üniversitesinde yeni bölümler açıldı

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 3 Haziran 2019 11:27
Bitlis Eren Üniversitesinde yeni bölümler açıldı

Bitlis Eren Üniversitesi bünyesindeki yeni açılan 5 bölüm ve 8 programa 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nda toplamda 460 öğrenci alınacak.

Bazı bölüm ve programlara öğrenci alınması konusundaki teklif, Yükseköğretim Genel Kurulunca kabul edildi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle Fakülte ve Meslek Yüksekokullarda (MYO) yeni açılan 5 bölüm ve 8 programa toplamda 460 öğrenci alınacak.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 

Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesindeki İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne 60,

Matematik Bölümü’ne 30 ve Sosyoloji Bölümü’ne 20 öğrenci;

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’ne 40 ve Sinema –Televizyon Bölümü’ne 50 öğrenci; 

Adilcevaz MYO bünyesindeki Bilgisayar Programcılığı Programı’na 30 öğrenci;

Hizan MYO bünyesindeki Adalet Programı’na 50 öğrenci; Sosyal Bilimler MYO bünyesindeki İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’na 30 öğrenci;

Teknik Bilimler MYO bünyesindeki Tapu ve Kadastro Programı’na 30,

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı’na ise 30 öğrenci kontenjanı belirlendi.

Güroymak MYO Öğrencilerine Kavuşuyor

Öte yandan 2018 yılında açılan Güroymak MYO öğrencilerine kavuşuyor. YÖK’ün onay vermesiyle 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nda:

Güroymak MYO bünyesindeki Basın ve Yayıncılık Programı’na 30,

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı’na 30
ve Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programı’na 30 olmak üzere toplamda 90 öğrenci kontenjanı belirlendi.

Böylece 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Üniversitemizde yeni açılan bölüm ve programlara toplamda 460 öğrenci alınacak.

Ayrıca Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesindeki Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’ne öğrenci alınması konusundaki çalışmalar devam ediyor.

Açılan Bölüm ve Programlar, Türkiye’nin En Önemli Bölüm ve Programları Arasında Yer Alıyor

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Bitlis Eren Üniversitesi Ailesinin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü söyledi. Açılan bölüm ve programlardan dolayı mutlu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yardım, üniversitenin büyümesi ve bu çeşitli bölüm ve programların açılmasının bir anlamda şehre katkı sunmak anlamına geleceğini ifade etti.

Üniversite bünyesinde açılan bölüm ve programların tamamının  çok nitelikli ve gözde olduğunu, doluluk oranları bakımından Türkiye’nin en önemli bölüm ve programları arasında yer aldığını aktaran Rektör Prof. Dr. Yardım, istihdam açısından da çok geniş imkânlara sahip bölüm ve programlar olduğunu söyledi.

Güroymak Hak Ettiği Üniversitesine Kavuştu

Üniversitenin şehre değer katmaya devam ettiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Yardım, Güroymak MYO bünyesi altındaki bölüm ve programlara öğrencilerin alınmasıyla Güroymak halkının, yıllardır özlemini çektiği Güroymak Meslek Yüksekokulu’na kavuştuğunu söyledi. 

Güroymak MYO’nun Güroymak’a hizmet noktasında olumlu yansımalarının olacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yardım, atılan bu adımlarla Güroymak halkına hak ettikleri bayram hediyesini verdiklerini ve Üniversite Yönetimi olarak bunun mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-eren-universitesinde-yeni-bolumler-acildi-12702.html