Bitlis Eren Üniversitesinde Genç Sağlıkçılar Kep Attı

Kategori: Bitlis - Tarih: 29 Mayıs 2018 12:23
Bitlis Eren Üniversitesinde Genç Sağlıkçılar Kep Attı

Bitlis Eren Üniversitesinde Sağlık Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi mezun olan öğrencileri için tören düzenledi.

Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan törene akademik ve idari personel, öğrenci velileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti.

Mezun öğrenciler adına konuşan Sağlık Yüksekokulu birincisi, Hemşirelik Bölümü öğrencisi Haşem Gültepe mezuniyet törenine katılanları selamlayarak konuşmasına başladı. Mezun olmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gültepe, arkadaşlarına yeni hayatlarında başarı dileğinde bulundu.

Türkiye'nin mezun olan öğrencilerden hizmet beklediğini dile getiren Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Beyarslan, öğrencilere mesleğinizi şerefle temsil edin temennisinde bulundu. ‘Yaşama hakkının temelini sağlık oluşturur’ diyen Prof. Dr. Beyarslan şunları söyledi: "Sevgili öğrenciler sağlık alanında sizlere büyük görevler düşüyor. Bu hizmeti sizler sağlayacaksınız. Rehberiniz teknik ve bilim olsun. Kendilerine bilimi örnek alan toplumlar gelişerek refaha ulaşırlar. Ben sizlerin mezuniyetini tebrik ediyor, hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum."

Sözlerine Azeri Şair Mikayil Azaflı'dan şiirler okuyarak başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, mezuniyet törenine katılan herkesi selamladı. Bugünün unutulmayacak bir gün olduğunu ifade eden Prof. Dr. Rüstemli, mezun öğrencilere hayat yolunda başarılar diledi.

Açılış konuşmalarından sonra ödül törenine geçildi. Yüksekokulunu dereceyle bitirenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Öğrenciler ödüllerini alırken, aileleri de onlara eşlik etti.

Tören, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik ve Sosyal Hizmet Bölümü Andı’nın okunması, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve mezun öğrencilere anı belgelerinin verilmesiyle devam etti. Mezuniyet programı, kep atma töreninin ardından konserle sona erdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-eren-universitesinde-genc-saglikcilar-kep-atti-11484.html