Bitlis Eren Üniversitesi şair ve yazar Hayati İnanç'ı ağırladı

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 25 Kasım 2021 11:05
Bitlis Eren Üniversitesi şair ve yazar Hayati İnanç'ı ağırladı

Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın yanı sıra Bitlis Belediye Başkan Vekili Gökhan Tokmak, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, kurum amirleri, STK temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Programa katılanları selamlayarak sözlerine başlayan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, yoğun ilgi karşısında memnuniyetini ifade etti.

En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade eden Prof. Dr. Elmastaş; “Sayın Hayati İnanç beyefendiyi üniversitemizde ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Hayati İnanç hocamızın değerler üzerine inşa ettiği bilgisi, birikimi, gençlerimiz, hemşerilerimiz ve bizler için ufuk açıcı olacaktır. Programın çok güzel geçeceğine inanıyorum. Davetimize icabet eden tüm hemşerilerimize ve bizleri kırmayıp teşrif eden Hayati İnanç beyefendiye ve ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konferansta konuşan Yazar Av. Hayati İnanç ise çeşitli dönemlerde yaşamış ve kültür tarihinde iz bırakmış şairlerden örnekler vererek, gençlik yıllarında yaşadığı olayları dinleyicilere mizahi bir dille anlattı.

Anlatımları ile yeri geldiğinde güldüren, yeri geldiğinde duygulandıran İnanç, katılımcılara bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Divan edebiyatından verdiği şiir örneklerinin yanı sıra, hayattan aldığı tecrübelerini dinleyicilere aktaran İnanç, katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-eren-universitesi-sair-ve-yazar-hayati-inanc-i-agirladi-24601.html