Bitlis'e bağlı Tabanözü köyünde hasta kurtarma operasyonu

Kategori: Bitlis - Tarih: 31 Ocak 2017 18:21
Bitlis'e bağlı Tabanözü köyünde hasta kurtarma operasyonu

Bitlis'e bağlı Tabanözü köyünde fenalaşan 19 yaşındaki Gamze Ekincioğlu ile aynı köyün mezrasındaki 1 aylık bebek için 112, UMKE ve AFAD ekipleri seferber oldu.

Kar paletli araçlar ve yürüyerek yaklaşık 6 saatte hastalara ulaşan ekipler, Ekincioğlu'nu evinden alarak hastaneye ulaştırırken, 1 aylık bebeğe ise evinde müdahale etti.

Bitlis kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kardan kapalı olan Tabanözü köyünde yaşayan Gamze Ekincioğlu'nun rahatsızlanması üzerine yakınları karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerini arayarak yardım istedi. Bu yardım isteği üzerine 112 Acil Servis, UMKE ve AFAD ekipleri hemen yola çıktı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı bölgede zorlukla ilerleyen araçlar, karla mücadele ekiplerinin arıza yapan aracı yüzünden yolun geri kalan bölümünün açılmaması nedeniyle köyün 5 kilometre yakınında mahsur kaldı. 112 ekibi, saat 22.00 sıralarında araçlarından inerek burada durum değerlendirmesi yaptı. Kar yağışının etkili olduğu bölgede ekiplerle konuşan 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Mahmut Konyar, Akçalı mezrasında bulunan 1 aylık bebek ile Tabanözü köyünde bulunan 19 yaşındaki Ekincioğlu için ekiplerin iki grup olmasını istedi.

Tekerlekli araçların ilerleyemediği kapalı bölge için UMKE ekibinin paletli aracı, bir ekibi alarak Tabanözü köyüne doğru ilerlerken, 1 aylık bebek için de 5 kişilik ekip yürüyerek Akçalı mezrasına doğru yola çıktı. Paletli araç kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede 1.5 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından Tabanözü köyüne ulaştı. Burada Gamze Ekincioğlu'nu alan ekip, geri dönmek üzere yola çıktı. Anjiyoödem ve astım hastası olan Gamze Ekincioğlu'nu yolda bekleyen ambulansa teslim eden ekipler, bu kez de yürüyerek Akçalı mezrasına gitmeye çalışan ekibe destek olmak amacıyla tekrar zorlu bölgeye geri döndü.

Yürüyerek mezraya ulaşmaya çalışan, ancak kar ve fırtına yüzünden mezraya ulaşamayıp geri dönen ekibi, bu kez de Ekincioğlu'nu alıp getiren kar paletli araç alarak Akçalı mezrasına ulaştırmaya çalıştı. Kar kalınlığının ve çığ tehlikesi nedeniyle yolun bir bölümünü yine yürüyerek aşmak zorunda kalan ekip, 6 saat süren mücadelenin ardından mezrada bulunan 1 aylık bebeğe müdahale edip, gerekli tedvilerini yaptıktan sonra geri döndü.

Bitlis 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Mahmut Konyar, büyük bir mücadele gösteren ve adeta kahramanlık yapan ekiplere teşekkür etti. Konyar "Köye zor da olsa ulaştık. Telefon çekmediği için hasta yakınlarına ulaşamıyorduk. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-e-bagli-tabanozu-koyunde-hasta-kurtarma-operasyonu-9771.html