Bitlis'e 20 milyonluk bir sağlık yatırımı

Kategori: Güncel - Tarih: 29 Ocak 2018 13:07
Bitlis'e 20 milyonluk bir sağlık yatırımı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis’e 20 milyonluk bir sağlık yatırımının yapılacağı müjdesini verdi.

Demiröz “Ahlat Devlet Hastanesi’nin geçtiğimiz yıl yaptığımız 30 yataklı binasına ek olarak 80 yataklı, modern ve donanımı yüksek, yeni bir bina daha yapıyoruz. Böylece yatak kapasitesini 30’dan 110’a çıkararak, D grubundaki hastanemizin statüsünü C grubuna yükseltmiş olacağız. Ödeneği hazır, projesi onaylandı. Şu anda ihale aşamasında" dedi.

Sağlık yatırımlarına özellikle önem verdiklerine dikkat çeken Demiröz, "Yakın zamanda Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’ne 2 milyon yatırım ile bir anjiyo ünitesi kazandırarak hemşerilerimizi tedavi için çevre illere gitme zahmetinden kurtardık. Ayrıca Bitlis’teki bütün hastanelerimizin acil ünitelerini kısa bir süre önce modernize ettik. Bu yaptığımız son yatırımla da Ahlat Devlet Hastanesi C grubuna yükselecek ve yedi olan uzman doktor sayımız 17’ye çıkacak” dedi.

Adilcevaz Devlet Hastanesi’nin büyütülmesiyle ilgili çalışmaların da yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Demiröz: “Hükümetimizin Bitlis'e yatırımları artarak devam ediyor. 15 Temmuz süreci ve 16 Nisan referandumunda Cumhurbaşkanımızın ve demokrasinin yanında dimdik duran Bitlisimize ne yapsak azdır. Bu yatırım, hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-e-20-milyonluk-bir-saglik-yatirimi-11095.html