Bitlis’e 126 Doktor Atanıyor

Kategori: Bitlis - Tarih: 13 Ekim 2017 15:57
Bitlis’e 126 Doktor Atanıyor

77. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü ataması ile Bitlis merkez ve ilçe sağlık kuruluşlarına 106 Pratisyen doktor ile 20 uzman doktor olmak üzere toplam 126 doktor atanıyor.

Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Adan Budak, yeni açılan kontenjanlar ile ilimiz ve ilçelerimize ciddi bir doktor ataması gerçekleştirileceğini söyledi. Sağlık alanındaki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Adan Budak,  İlimizde sağlık hizmeti noktasında daha iyi bir seviyeye gelebilmek adına gereken hassasiyet gösteriyoruz.

Bu  kapsamda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz beyle yaptığımız görüşme sonucu Hizan Devlet Hastanesine 8 Pratisyen Doktor İle 1 Dahiliye Uzmanı, Mutki Devlet Hastanesine 11  Pratisyen Doktor İle 1 Dahiliye Uzmanı, Ahlat Devlet Hastanesine 12 Pratisyen İle 1 Çocuk Uzmanı, Adilcevaz Devlet Hastanesine 12 Pratisyen Doktor İle 1 Cocuk Uzmanı,  Güroymak Devlet Hastanesine 13 Pratisyen Doktor İle 1 Anestezi  Ve 1 Dahiliye Uzmanı, Tatvan Devlet Hastanesine 25 Pratisyen Doktor İle 3 Acil Tıp Uzmanı 1 Beyin Cerrahi Uzmanı 1 Hematoloji Uzmanı 2 Kalp Ve Damar Cerrahi Uzmanı 1 Kardiyoloji Uzmanı 1Kulak Burun Boğaz Uzmanı, Bitlis Devlet Hastanasine 20 Pratisyen Doktor İle 1 Acil Tıp Uzmanı 1 Anestezi Uzmanı 1 Cocuk Uzmanı 1 Dermatoloji Uzmanı 2 Kardiyoloji Uzmanı 1 Radyoloji Uzmanı 1 Psikiyatri Uzmanı 1 Genel Cerrahi Uzmanı ve Bitlis Adli Tıp Şube Müdürlüğüne 1 Adli Tıp Uzmanı alımı yapılacak’ Hastaların bulunduğu ikametgahta sağlık hizmetlerini alabilmeleri için sürekli yeni alımlar ile doktor açığını minimize etmek için çalışmalara devan edeceklerini ifade eden Genel Sekreter Budak sözlerini şöyle sürdürdü.

‘İlimiz her geçen gün sağlıkta gelişim gösteriyor. İlimizde yeni yapılan hastaneler ile eski hastanelerin de standartlara uygun şekilde modernize edilmesiyle Bitlis’in sağlık açısından bir çok eksiği giderildi. Yapılması imkansız olan ameliyatları yapmaya başladık. Hastalarımızı başka illere gitmekten kurtarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz’ dedi.

Budak, ‘Demiröz Bitlis için bir şans’ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün Sağlık konusunda sarf ettiği çalışmaları takdirle karşıladığını söyleyen Budak, ‘Sağlık ile ilgili sürekli Sayın Vekilimiz ile istişare içerisindeyiz. Özellikle sağlık ile ilgili konulara daha bir hassas yaklaşıyor. Çözümü için ciddi bir uğraş sarfediyor. Ben buradan Sayın Veklimiz Vedat Beye çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum’ dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-e-126-doktor-ataniyor-10774.html