Bitlis Bölükyazı'da bulunan yaralı tilki tekrar doğaya bırakıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 23 Ocak 2019 23:36
Bitlis Bölükyazı'da bulunan yaralı tilki tekrar doğaya bırakıldı

Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı köyünde kafası tellere sıkışan tilkiye köylüler sahip çıktı.

Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı köyünde tel örgülere takılarak yaralanan tilki köylüler tarafından kurtarılarak tedavi altına alındı.

Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı köyünde ikamet eden Eyyüp Karataş, Sıddık Toprak ve Mehmet Toprak tarafından kafası dikenli tellere takılmış ve yaralanmış vaziyette olan tilkiye öncelikle dikkatli bir şekilde yaklaştılar. Yaralı ve korkmuş vaziyette olan tilki, titiz çalışma sonucu tellerden kısa sürede kurtarıldı. Yaralı tilki daha sonra köyde bulunan sağlık ocağına götürülerek kanayan yer temizlenerek bir akşam misafir edildi.

Tilkiyi kurtaran Eyyüp Karataş Bitlis Haber13'e yaptığı açıklamada, Tilkiyi dikenli tellerde kafatası sıkışmış bir vaziyette gördük direnmesinden dolayı yaralanmıştı. Dikkatli bir şekilde yaklaşarak müdahalede bulunduk. Daha sonra sağlık ocağına götürülerek gerekli tedavisi için işlemler yapıldı yarası temizlendi. Bir gece misafir ederek tilkiye ekmek peynir verdik. Yaban hayatın en kurnaz hayvanı olarak bilinen sevimli tilkiyi tekrar salarak doğaya bıraktık dedi.


Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-bolukyazi-da-bulunan-yarali-tilki-tekrar-dogaya-birakildi-12255.html