Bitlis Belediyesinden kadınlara el becerileri kursu

Kategori: Bitlis - Tarih: 7 Ekim 2016 11:27
Bitlis Belediyesinden kadınlara el becerileri kursu

Bitlis Belediyesi tarafından düzenlenen el becerileri kursunda kadınlar, yaptıkları turistik ve görkemli hediyeler ile hem becerilerini geliştiriyorlar hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

KADIN EMEKTİR,EKMEKTİR

Dilan Kadın Dayanışma Merkezi Binasında açılan kursta 20 kadın kursiyer boş vakitlerini değerlendirerek ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. Düzenlenen kursa ziyarette bulunan Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran ‘Kadınlarımız hem kendilerini geliştiriyor hem de ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.’ dedi.

Ardından Dağkıran açıklamasında şunlara da yer verdi: “Biz seçimlerde de söylediğimiz gibi kadınlarımıza iş olanakları sağlamaya devam edeceğiz. İlk etapta kadın dayanışma merkezimizi açtık, kadınlarımız çocukları ile birlikte buraya geliyorlar; burada çocukların oyun alanları, kursiyerlerin ibadet edebilecekleri yerler bulunmakta. Ayrıca Bitlis’in en büyük sorunlarından bir diğeri de kadınların ev dışında çok fazla zaman geçirememeleriydi. Biz bunu kendimize dert edindik.

Kadınlar yaşamın yarısıdır, onların işlerini kolaylaştırarak, sosyal ve kültürel alanda yaşamlarına güç vererek her türlü kolaylığı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür kurslarımız bunlar için bir başlangıçtır. Burada kadınlarımız çok kıymetli emeklerini ortaya koydular. Bu DAKA ile ortaklaşa yaptığımız bir projedir. 

Hasta ve yaşlı bakım kursları, turistik eşyaların imalatı ve okuma yazma kursuna yönelik 3 ayrı projeyi içermektedir. Özellikle turistik ve hediyelik eşya kurslarına çok fazla talep var. Buradaki kursiyerlerimiz yapılan her şeyden gayet memnunlar. Hem üretmek hem de ürettiklerinden para kazanmak onlar için eğlenceli hale geldi.

Kadınların talepleri doğrultusunda yeni projeler yapılacaktır.

Bundan sonraki projelerimizin devamında talepler doğrultusunda mahallelerimizde bunlara benzer kurslar açmaya devam edeceğiz. Bu üretimleri çoğaltarak kadınlarımıza küçük de olsa ev ekonomilerine destek olmak için imkan sunmayı hedeflemekteyiz. Sadece bunlarla sınırlı kalmayacak çalışmalarımız, bunların yanında sağlık ve eğitim gibi hizmetlerimizi hızlandırıp kadınlarımızın ev dışındaki hayata hızla adapte olmalarına katkıda bulunacağız. Ben buradan kadınlarımıza seslenmek istiyorum. Açtığımız dayanışma merkezi aile ortamı ve ev ortamı gibidir.

Kadınlarımız kendilerini burada evlerindeymiş gibi hissedecekler. 

Burası kadınlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda açılan bir yerdir. Bu nedenle kadınlarımızın burayı ve açılacak diğer kursları sahiplenmesi bizim için çok kıymetlidir.

Ulaşım sıkıntısı yaşamamak için ücretsiz servislerimiz olacaktır.

Yaptıkları ürünleri satabilmeleri için kadınlarımıza internet üzerinden sipariş alma imkânı da sunacağız. Ayrıca kadınlarımızın kurslarda ve evlerinde yaptıkları ürünler için bir pazar ortamı kurmayı düşünüyoruz, böylelikle yaptıkları ürünleri kolay bir şekilde satışa sunma imkânı bulabileceklerdir.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-belediyesinden-kadinlara-el-becerileri-kursu-9094.html