Bitlis Belediyesi tarafından yangın ve deprem tatbikatları

Kategori: Bitlis - Tarih: 9 Mart 2018 12:05
Bitlis Belediyesi tarafından yangın ve deprem tatbikatları

Bitlis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, öğrenci ve vatandaşlara yönelik eğitim ve tatbikat çalışmalarına devam ediyor. Olası yangın ve doğal afet durumlarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla yürütülen çalışma kapsamında yangın ve deprem tatbikatları gerçekleştiriliyor.

Deprem ve yangın gibi acil afetlerde karşı toplumu bilgilendirmek amacıyla Bitlis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 112 Acil ve Afet Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir tatbikat geçekleştirildi. Tatbikata İl Afet ve Acil Durum ekipleri, İtfaiye Müdürü Nazmi Olcay, Okul yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Senaryonun okunması ile başlayan tatbikatta acil durumlara müdahale personelleri acil durumlar karşısında okulu boşaltma, yaralı kurtarma, ilk yardım, yangın söndürme uygulamaları ve yangın tüpü kullanma tekniklerini öğrencilere hazırlanan senaryoda uygulamalı olarak gösterdi. 

Ayrıca senaryoda Bitlis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 112 Acil Şube Müdürlüğü, ekiplerinin ilkyardım ve taşıma, binadan İtfaiye merdiveni ile tahliye, camdan kurtarma gösterilerini izleyen Öğrenciler ve okul yönetimi tatbikata tam not verdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-belediyesi-tarafindan-yangin-ve-deprem-tatbikatlari-11217.html