Bitlis Belediyesi logo yarışması ön elemeleri sonuçlandı!

Kategori: Bitlis - Tarih: 12 Şubat 2021 12:38
Bitlis Belediyesi logo yarışması ön elemeleri sonuçlandı!

Bitlis Belediyesi tarafından “Bitlis Belediyesi Logosunu Arıyor” ismiyle başlatılan yarışma ön elemeleri tamamlandı.

5 Ocak 2021’de başlayan yarışmaya yurtiçi ve yurtdışından toplam katılan 286 tasarımcı tarafından 332 çalışma gönderildi. Belediye bünyesinde kurulan ön eleme kurulunun değerlendirmesi sonucu öncelikle teknik şartnamede belirtilen kriterleri taşımayan ya da kurallara aykırı olan çalışmalar elendikten sonra geriye kalan çalışmalar yeniden değerlendirmeye tabi tutuldu.

Yürütülen titiz çalışmalar sonucunda geriye kalan 10 çalışmanın halk oyuna sunularak ilk 5’e kalacak çalışmaların halk tarafından belirlenmesine karar verildi. Buna göre 12.02.2021 Cuma günü başlayacak oylama 14.02.2021 Pazar gece saat 00:00’da son sonlanacak

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay yarışmaya gösterilen rağbet karşısında büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Başkan Tanğlay “Kentimizi layıkıyla temsil edecek bir logo çalışmasına karar verdik. Bunun bir yarışma ile daha çok ses getireceğini ve daha farklı fikirler ortaya çıkacağını düşündük. Nitekim çok yoğun bir katılım oldu. Bütün çalışmalar birbirinden güzel ve yoğun emek harcanan çalışmalardı. Duyuruda da açıkladığımız üzere ilk 5’e girecek çalışmalar ödüllendirilecekti. Kurduğumuz ön inceleme kurulu yoğun bir şekilde çalışarak sayıyı 10’a kadar indirdi. 10 çalışma arasından kentimizi temsil edecek logonun seçilmesini de halkımıza bırakmaya karar verdik. 10 logo çalışmasını halkımızın değerlendirmesine sunuyoruz. Yapılacak oylama sonucunda en çok oy alan çalışmalardan aldıkları oylara göre ilk 5 belirlenecek. Seçilecek logomuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-belediyesi-logo-yarismasi-on-elemeleri-sonuclandi--24253.html