Bitlis Belediyesi Köy Çocuklarını Tiyatro İle Buluşturuyor

Kategori: Bitlis - Tarih: 11 Mayıs 2018 17:02
Bitlis Belediyesi Köy Çocuklarını Tiyatro İle Buluşturuyor

Bitlis Belediye Tiyatrosu, “Tiyatrosuz Çocuk Kalmasın”projesi kapsamında merkezden uzakta, kent imkanlarından faydalanamayan köylerde bulunan öğrenciler için “Hacivat ve Karagöz” adlı oyunu sahnelemeye devam ediyor.

Bitlis Belediyesi tarafından kurulan tiyatro ekibi, köy köy gezerek tiyatroyu köy çocuklarıyla buluşturuyor. Daha önce hiç tiyatroya gitme imkanı bulamayan köy çocukları, Bitlis Belediyesi Tiyatro ekibi sayesinde tiyatro oyunu izlemenin mutluluğun yaşıyor.

Tiyatronun koordinatörü Cihan Olan, belediye bünyesinde kurulan tiyatro topluluğu sayesinde çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini söyledi.Proje kapsamında köy okullarında okuyan ve hiç tiyatro izlememiş öğrencilere oyunlarını sergilediklerini anlatan Cihan Olan, "Bizi izledikten sonraki heyecanları, sevinçleri ve neşeleri, çalışırken çektiğimiz bütün sıkıntılara değiyor. Çocuklar, izledikten sonra bizi bir kere daha görmek istediklerini söylüyorlar. Bize sarılıp öpüyorlar. Sevgilerini o şekilde bize gösterip, oyuncularımızla ilgileniyorlar." diye konuştu. Bu gösterilerde desteklerini bizden esirgemeyen Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu'na teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-belediyesi-koy-cocuklarini-tiyatro-ile-bulusturuyor-11396.html