Bitlis Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanlığı Seçimi

Kategori: Bitlis - Tarih: 14 Aralık 2017 01:08
Bitlis Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanlığı Seçimi

Bitlis Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, yeni dönemde Meclis Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Katip üyelerini seçti. Meclis Başkanlığı’na Murat Aktaş seçildi.

Bitlis Belediyesi’nin çocukların sorunlarını değerlendirerek, taleplerini ifade etmeleri ve çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla kurduğu Çocuk Meclisi’nde başkanlık divanı üyeleri için seçim yapıldı. Toplum destek Merkezinde yapılan seçime başvuran 70 üye arasından seçilerek Çocuk Meclisi üyesi olmaya hak kazanan 43 çocuk vekilin katıldığı seçimlerde, 1. Dönem Meclis Başkanlığı’na Murat Aktaş, Başkan vekilliği nede Önder Ceyhan, sekreterliğe ise Sümeyye Öncü seçilirken, Meclise üyeliklerine ise 6 üye getirildi.

“ÇOCUK HAKLARININ SAVUNUCUSU OLACAĞIM”

Bitlis Belediyesi Çocuk Meclisi’nde başkan seçilen Ziya Eren spor lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Murat Aktaş , “Bitlis Belediyesi’nin başarılı projelerine bizlerin de katkıda bulunmasını düşünmek çok güzel. Çocuk haklarının savunucusu olacağım ve görevimi en iyi şekilde yapmak için çalışacağım” dedi.
Çocuk Meclisi; Eğitim, Spor, Çevre ve Sağlık, Kültür ve Sanat, Basın ve Yayın, Barış ve Kardeşlik, Çocuk Hakları, zararlı alışkanlıklarla mücadele,Yardımlaşma konularındaki komisyonlarla faaliyetlerini yürütecek.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-belediyesi-cocuk-meclisi-baskanligi-secimi-10948.html