Bitlis Belediyesi araç filosuyla kışa hazır

Kategori: Bitlis - Tarih: 3 Aralık 2019 09:06
Bitlis Belediyesi araç filosuyla kışa hazır

Türkiye'de kar yağışının en fazla olan iller arasında yerini alan Bitlis'te, vatandaşların kışın ulaşımı rahat kullanabilmesi için Bitlis Belediyesi, güçlü araç filosuyla kışa hazır olduklarını belirtti.

Yaz sezonunda tüm yolları da elden geçirerek bu yıl ki kar çalışmalarının daha hızlı ilerlemesi için de zemin hazırlayan Bitlis Belediyesi, kış öncesi tüm araçlar bakıma alarak, gerekli tüm ihtiyaçlar ise hazır hale getirdi.

Bitlis Belediyesine ait karla mücadele araçları vardiyalı olarak 24 saat çalışacak.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, beraberinde belediye meclis üyeleri ilgili birim müdürleri ile birlikte Destek Hizmetler Müdürlüğü Garajını ziyaret ederek, kış hazırlıklarını yerinde inceledi.

İncelemeleri sonrası personelle de bir araya gelerek, onların sorun sıkıntılarını da dinleyen Başkan Tanğlay, yaz döneminde yapmış oldukları başarılı hizmetlerden dolayı teşekkür etti

Tanğlay, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Kış döneminde de aynı performansla hizmet yapılmasını istiyoruz. Bitlis Belediyesi uhdesindeki 13 mahallenin toplamında 120 kilometre yol ağı bulunuyor. Yaz döneminde yollarda belediye olarak güzel çalışmalar sergiledik. Sorumluluğumuzdaki yollarda gerek asfalt gerekse de iyileştirmeler yaparak, olumlu dönüşler aldık. Özellikle Rahva bölgesinin, en fazla kar alan yer. 40 araç ve 80 personelimizle, Bitlis'te kar yağışının mağduriyetini vatandaşlara hissettirmeden atlatacağız. Belediyemizin araç envanterine 2 kar savurma aracıyla 5 adet transit kazandırdık. Belediyemiz yaz mevsiminde gösterdiği üstün gayreti kış mevsiminde de gösterecektir. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda 200 ton tuz aldık. Kent merkezinde sıkıntı yaşanmaması adına toplantılarımızı yaptık. Bu kış ne kadar kar yağarsa yağsın, vatandaşlarımıza hissettirmeden ve günlük hayatlarını sıkıntıya sokmadan iş birliği içinde eksiklik gördüğümüz yerde beraber atlatacağız."

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-belediyesi-arac-filosuyla-kisa-hazir-13231.html