Bitlis Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Emrullah Yıldırım

Kategori: Bitlis Seçim - Tarih: 1 Mayıs 2018 23:32
Bitlis Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Emrullah Yıldırım

24 Haziran seçim süreci hızla işlerken Bitlis Ak Parti Milletvekili Aday Adayı için başvuruda bulunan ve biyografisini bizimle paylaşan Emrullah Yıldırım'ı tanıyalım.

1984 yılında Mutki'nin Açıkalan köyünde doğdu. 1988 yılında Güroymak merkeze ailesi ile beraber yerleşti. İlkokulu Güroymak'ta okuyan Emrullah Yıldırım ortaokulu Bitlis Anadolu lisesi ve liseyi kazandığı Malatya Fen Lisesi'nde tamamladı.

2007 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirerek aynı yıl içerisinde Güroymak ilçesinde eczane açtı. Yaklaşık on bir yıldır serbest eczane işletmeciliğinin yanısıra Güroymak Gençlik ve Spor Klübü başkanlığı yaptı. Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde ve Avrupa Birliği programları kapsamında Grundtvig projesini gerçekleştirerek mülteci ve Güroymak gençliği konularında Avrupa'nın bir çok ülkesinde çeşitli çalışmalar yaptı.

38.Bölge Van Eczacı Odası denetleme kurulu üyesidir. SMART  eczane programında Bitlis,Van ve Hakkari illerinde eğitim vermekte olup Güroymak ilçesinde çeşitli platformlarda halen görevler almaktadır.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-ak-parti-milletvekili-aday-adayi-emrullah-yildirim-11363.html