Bir Sevgi Bir İlmek Örgü Atölyesi Yoğun İlgi Görüyor

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 16 Nisan 2019 20:44
Bir Sevgi Bir İlmek Örgü Atölyesi Yoğun İlgi Görüyor

Bitlis Eren Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESEM) ve Bitlis Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen “Bir Sevgi Bir İlmek Örgü Atölyesi” ulusal ve uluslararası basında yoğun ilgi gördü.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından özel haber yapılan Bir Sevgi Bir İlmek Örgü Atölyesi; CCTV-Çin uluslararası yayın kuruluşunun global haber ve belgesel kanalı olan China Global Television Network (CGTN) televizyonunun Türkiye temsilcileri tarafından Mayıs ayı içerisinde belgesel haline getirilecek.

 “Bitlis’ten Türkiye’ye Örnek Olacak Davranış”

Bu projenin üniversite-il buluşmasının önemli bir adımı olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, üniversitelerin sadece bir eğitim kurumu olmadıklarını, sosyal hayatın da içinde olmaları gerektiğini söyledi. Ulusal basın tarafından “Bitlis’ten Türkiye’ye Örnek Olacak Davranış” başlığı ile haber yapıldığına değinen Rektör Prof. Dr. Yardım, projenin yeterince farkındalık oluşturduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yardım, Lösemili çocuklar için organik oyuncaklar üreten atölyenin belgesel filmini yapacak uluslararası firmayla çekimin yapılacağını söyledi.

Atölyeye karşı büyük bir ilginin olduğunu ifade eden BESEM Müdürü Öğr. Gör. Esra Dursun: “Örgü atölyemizi Türkiye genelinde yaygınlaştırmak için birçok kurumla görüşmeler halindeyiz.” şeklinde konuştu. Projenin hemen hemen tüm kesimler tarafından benimsendiğini aktaran Öğr. Gör. Dursun aldıkları davet neticesinde projeyi, 18 Nisan günü saat 11.40’ta TRT GAP ve 22 Nisan günü saat 13.40’ta TRT Ankara’ya konuk olarak daha geniş kitlelere tanıtmak istediklerini belirtti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bir-sevgi-bir-ilmek-orgu-atolyesi-yogun-ilgi-goruyor-12532.html