Bigiad'tan Görkemli Açılış

Kategori: Bitlis - Tarih: 16 Mart 2014 19:43
Bigiad'tan Görkemli Açılış

Bitlis Genç İş adamları Derneği'nin (BİGİAD) İstanbul - Fatih'te inşaatı tamamlanan yeni genel merkez binasının açılışı için tören düzenlendi.

Törene Bitlis'in eski Valisi Veysel Yurdakul, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bursa Vali yardımcısı Vedat Müftüoğlu, İstanbul Ak Parti Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Bahçelievler AKP İlçe Başkanı Hakan Bahadır, Bikav Başkanı Beşir Ceylan, Betav Yönetim Kurulu Üyesi Nurduhan Oto, Betav Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Meriç, TATSO Başkanı Bilal Dağdağan, Bigiad Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları, BİGİAD Üyesi iş adamları ve çok sayıda Bitlisli hemşerilerimiz davetli olarak açılışa katıldı.

Genel merkez inşaatının müteahhitliğini üstlenen Bigiad yönetim kurulu üyesi Güroymak'lı (Norşin) iş adamı Celal Cerenoğlu ve Bigiad yönetim kurulu üyesi Habip Cin tarafından Taziye Evi Toplantı Salonunun İnşaatı tamamlanmasına yardımcı olmuşlardı.

BİGİAD Başkanı Erol Ersan,

Bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bitlisliler için büyük bir ihtiyacı karşıladığına dikkat çeken Başkan Erol Ersan, Fatih belediyesinin katkılarıyla hizmete giren merkezimiz, iyi günde kötü günde tüm hemşehrilerimizin birlik beraberlik içinde olmasını sağlayacak. Hemşerilerimize ve iş adamlarımıza modern bir buluşma mekanını kullanıma sokmaktan gurur duyuyoruz. Amacımız Bitlis'i ve Bitlisliyi bu dernek çatısı altında tanıştırıp kaynaştırıp sosyal, kültürel, ekonomik anlamda Bitlis'in gelenek ve göreneklerini yaşatmaktır. BİGİAD olarak çıtayı her geçen gün daha yukarılara taşımak boynumuzun borcudur. Bu vesileyle bizi yalnız bırakmayan İstanbul millet vekili, Fatih belediye başkanı, Eski Bitlis Valisi, Bursa Vali yardımcısı, Betav, Bikav, Bidef, Takad ve tüm Bitlis dernekleri, siyasi parti temsilcileri, Bitlisli hemşerilerimiz ve BİGİAD ailesine şükranlarımı sunuyorum dedi.

Son dönemlerde yaşanan siyasi tartışmaların genel ekonomik verileri çok fazla olumsuz etkilememesi, imalat ve ihracat alanında büyük gerilemeler yaşatmaması biz iş adamlarını sevindirmektedir. Alınan kalıcı önlemler ekonomimizi şoklara karşı dayanıklı hale getirmiştir. Yaşanan seçim ortamının kamplaşma ve ayrışmaya fırsat vermemesini diliyoruz. Seçimlerden hemen sonra gündemin gene ekonomiye dönmesini ve kalkınma hamlelerine devam edilmesini bekliyoruz. Türkiye'nin tek derdi ekonomi ve işsizliğe çözüm bulmak olmalıdır. Gerek seçmenler gerekse de iş dünyasının en büyük beklentisi üreten ve işsizlik sorununa çözüm bulmuş bir Türkiye'de yaşamaktır. Siyasi partiler söylem ve eylemlerinde yeniden toplumun tamamını kucaklayan bir yapıya bürünmelidir" ifadelerini kullandı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir;

Sayın milletvekilim, değerli valim, değerli dostlar, hanım efendiler hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bu güzel derneğin muhteşem binasının yapılmasında emeği geçen başta dernek başkanımız Erol Ersan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Taziye evi olmasında hemde kültür merkezi olarak kullanılmasında bizim için burada bütün Bitlislileri ağırlamak bizim için şereftir. Emeği geçen tüm Bitlis'lilere teşekkür ederim dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu;

Sayın valim, değerli milletvekilim, değerli fatih belediye başkanım, siyasi parti temsilcileri, değerli Bitlisli dostlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bigiad kurulurken fikir doluluğu yapmıştım, bugün görüyorumki Bigiad büyümüş, çınar gibi kök salmış ve bu kadar güzel topluluğu bir araya getirmiş. Bugünki güzel mekanı bize sağlayan yönetimde ve bigiad ailesine teşekkür ediyorum dedi.

Eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul,

Çok değerli meslektaşım, değerli başkanım, ilçe başkanları, bilhasa Bitlis'in tüm fertleri bugün başka programımdan dolayı başka yerde olmam gerekiyordu arkadaşlarımın ısrarı üzerine geldim iyiki gelmişiz. Bitlis ailesinin gerek İstanbuldaki gerekse Bitlis'teki fertleri burada görme imkanına kavuştuk. Bence çok güzel birşey yaptınız tebrik ediyorum. Burada buluşanlar yeni projelere imza atacaklarına inanıyorum. Yeni açılışlarda yeni projelerde inşallah tekrar birlikte olacağız dedi.


Kaynak : Bitlis Haber13 / İstanbul

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bigiad-tan-gorkemli-acilis-2482.html