BİGADER'den Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Kategori: Güncel - Tarih: 21 Ekim 2016 19:48
BİGADER'den Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği Başkanı Mahir Okay, Dünya Gazeteciler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında tüm gazetecilerin gününü tebrik eden Dernek Başkanı Mahir Okay, halkın bilgilenme ve haber alma hakkının en etkili aracının gazeteciler olduğuna dikkat çekerek, Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu, gazetecilik mesleğinin ancak fedakarlık gösterilerek ifa edilebileceğini söyledi. 

Kamuoyunun olaylar karşısında doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi, halkın sıkıntıları ve taleplerinin yetkili makamlara ulaştırılması noktasında gazetecilerin kamunun önemli bir görevini de yerine getirdiğine dikkat çeken Okay, "Çağdaş demokrasilerde basın halkın fikirlerini ve milletin iradesinin serbestçe ifade etmesini sağlayan önemli araçlardır. Bu minvalde tarafsız, ilkeli, tavrını halktan yana koyan, prensiplerinden ödün vermeyen gazeteciler, toplumsal ve demokratik gelişimimize büyük katkı sağlayacak sorumluluk sahipleridir. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlar, özveri ile çalışan fedakar meslektaşlarımıza başarılar dilerim."

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bigader-den-dunya-gazeteciler-gunu-mesaji-9188.html