Bigacem'in Temel Gazetecilik Kursunun İlk Etabı Tamamlandı

Kategori: Güncel - Tarih: 7 Mart 2018 16:54
Bigacem'in Temel Gazetecilik Kursunun İlk Etabı Tamamlandı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) tarafından Kalkınma Bakanlığınca kabul edilen "Genç Gazeteciler Yetişiyor" isimli SODES projesi kapsamında düzenlenen “Temel Gazetecilik” kursunun ilk etabı tamamlandı.

Bitlis genelinde gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi ve genç nesillere aktarılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Bitlis merkezde açılan ve bir ay süreyle devam eden "Temel Gazetecilik" kursu, uygulamalı olarak açık alanda düzenlenen haber fotoğrafçılığı eğitimi ile tamamlandı. Gençlere gazetecilik mesleğinin sevdirilmesi ve bu mesleğe teşvikinin sağlanması amaçlanan projenin eğitim faaliyetlerinden biri olan birinci etap "Temel Gazetecilik" kursundan BİGACEM üyeleri ile birlikte toplam 100 kursiyer istifade etti.

Düzenlenen kurs ile ilgili bilgi veren BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, kurs kapsamında genç gazeteci adaylarına bir ay süreyle 'Temel Gazetecilik' ve 'Haber Fotoğrafçılığı' konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini söyledi.

Eğitimlerin oldukça verimli geçerek başarılı bir şekilde sonuçlandırıldığını kaydeden Çiriş, Genç Gazeteciler Yetişiyor isimli SODES projemiz kapsamında düzenlediğimiz 'Temel Gazetecilik' kursumuzun ilk etabını 18-29 yaş grubundaki genç gazeteci adaylarına ve kendi üyelerimize yönelik düzenledik. İlk etap kurstan üyelerimizle birlikte toplam 100 kişi faydalandı. Bir ay süreyle devam eden kurs kapsamında genç gazeteci adaylarına 'Temel Gazetecilik' ve 'Haber Fotoğrafçılığı' konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Tabi kursumuz ilk etapla sınırlı kalmayacak olup, ikinci etabını ise engellilere yönelik olarak düzenleyeceğiz. İkinci etabın ardından ise diğer ilçelerimizi kapsayacak şekilde üçüncü ve dördüncü etap kurslarımızı da düzenleyerek, hedefimizdeki 18-29 yaş grubundaki toplam 240 genç hedefine de ulaşmış olacağız. Bu kurslar sayesinde de hem üyelerimizin kendilerini geliştirmelerini hem de mesleğe yeni genç gazetecilerin katılımını sağlamış olacağız. Ayrıca yine proje dahilinde oluşturduğumuz gençlik evinde de gençlerin mesleki becerilerini geliştirmelerine imkan sağlanacak. Bu vesileyle projemizin hem üyelerimize ve gençlerimize hem de ilimize hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu. 

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bigacem-in-temel-gazetecilik-kursunun-ilk-etabi-tamamlandi-11211.html