BİGACEM, SODES projesi, Bitlis’te genç, Gazeteciler yetişecek

Kategori: Bitlis - Tarih: 31 Ekim 2017 19:04
BİGACEM, SODES projesi, Bitlis’te genç, Gazeteciler yetişecek

Bitlis Gazeteciler Derneği’nin SODES’e sunmuş olduğu kültür, sanat ve spor türündeki “Genç Gazeteciler yetişiyor” isimli proje Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul gördü.

Bitlis genelinde Gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi ve genç nesillere aktarılması amacıyla hazırlanan proje ile gençlere Gazetecilik ve Grafikerlik mesleklerinin sevdirilmesi ve gençlerin bu mesleğe teşvikinin sağlanması amaçlanıyor.

Kalkınma Bakanlığınca kabul edilen “Genç Gazeteciler yetişiyor” isimli SODES projesi ile ilgili açıklamada bulunan BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, proje sayesinde Bitlis’te hem Gazetecilik mesleğinin geliştirileceğini hem de mesleğe genç Gazeteciler kazandırılacağını söyledi.

Projenin geniş kapsamlı bir proje olduğunu ve proje kapsamında açılacak olan Gençlik Merkezinde Gazetecilik mesleği ile ilgili toplam 240 gence kurslar verileceğini kaydeden Özcan Çiriş, “Cemiyetimiz tarafından yapılan çalışmaya göre; Bitlis İl Genelinde gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi ve genç nesillere aktarılması amaçlı hiçbir faaliyet gerçekleştirilmediği gözlenmiştir. Bu sebeple “Genç Gazeteciler Yetişiyor” isimli proje hazırlanarak SODES’e sunulmuştur. Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen projemiz bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Çünkü bu projemiz sayesinde hem ilimiz genelinde bu mesleği yapan meslektaşlarımızın kendilerini bu alanda geliştirmesi sağlanmış olacak hem de gençlere Gazetecilik ve Grafikerlik meslekleri sevdirilecek, gençlerin bu mesleğe teşviği sağlanacaktır. Oluşturulacak olan gençlik evinde bu konuyla ilgili kurslar verilerek gençlerin mesleki becerileri de geliştirilecektir. Projemiz; meslektaşlarımız ve 18 – 29 yaş grubundaki toplam 240 genci kapsıyor. Projenin genel amacı; gazetecilik mesleğine yönlendirilecek gençlere aynı zamanda aralarında kaynaşacakları ve kötü alışkanlıklardan uzak duracakları sıcak bir ortamın çatısının da kurulmasıdır. Proje dahilinde hazırlanacak tanıtım materyalleri kullanılarak projenin ve gazetecilik mesleğinin de tanıtımının yapılması sağlanacaktır. Hedef kitlenin büyük bir yüzdesi işsiz gençleri kapsadığı için proje aynı zamanda istihdama da katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda bu meslek grubunda yetişecek her genç yapacağı güzel işlerle Bitlis’imizin tanıtımına ve tanıtılmasına ciddi anlamda katkı sunmuş olacak. Bu vesile projemizin hem üyelerimize, hem gençlerimize hem de ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bigacem--sodes-projesi--bitlis-te-genc--gazeteciler-yetisecek-10821.html