BİBACEM'den Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç'a ziyaret

Kategori: Mutki - Tarih: 9 Ocak 2018 13:14
BİBACEM'den Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç'a ziyaret

Bitlis Basın Cemiyeti (BİBACEM) yönetim kurulu üyeleri Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç'ı makamında ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kılıç, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Yüzer ve Sefer Altılar ile birlikte Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç'ı makamında ziyaret ettiler. 
Aynı zamanda Mutki Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kaymakam Kılıç, ziyaretlerinden dolayı Bitlis Basın Cemiyeti'ne teşekkür ederek şöyle konuştu: "Basın ve yayın organları günümüzde çok hızlı bir şekilde takipçileriyle buluşabiliyor. Bunda internet yayıncılığının büyük etkisini görüyoruz. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan haberler, bir anda herkese ulaşabiliyor. Bu durumun iyi yanları olduğu gibi, kötü yanları da oluyor. Gerçeği yansıtmayan haberlerin kontrolsüz bir biçimde kamu oyu oluşturması büyük sıkıntılar doğurabiliyor.  Bu durumda siz değerli basın mensuplarına daha büyük bir görev düşüyor. Sizler doğru habercilik yaptığınız sürece bizler basın mensuplarımızın yanında olacağız dedi."

BİBACEM Başkanı Gökhan Kılıç ise günümüzde sosyal medya hesaplarının rolüne değinerek şöyle konuştu: "Günümüzde sosyal medyanın etkisi ve ağırlığı o denli hissedilmeye başladı ki gazetecilik mesleğini icra edenler bile çalıştıkları gazeteden ayrılarak gazetecilik faaliyetlerini sosyal medya üzerinden yürüten bireyler haline geldi. Çünkü artık eski bildiğimiz klasik anlamda gazetecilik tarihe karıştı. Bu gelişime ayak uyduramayanlar zaten daha şimdiden sektör değiştirip başka işler yapıyorlar. Sosyal medyayı kullanan ve hesap açan herkes bir anlamda yeni nesil gazeteci olarak çalışıyor. Gerçekleşen bir olayı gazetecilerden önce fotoğraflayan, videosunu çeken, yorum yazan, canlı yayın yapan ve bütün bu içeriği hızlı bir biçimde sosyal medyada paylaşan insanların sayısı giderek artıyor. Sosyal medya, gazeteciliğine olumlu tarafından bakarsak çok fazla önemsendiğini ve etkili olduğunu söyleyebiliriz. Eğer bir haberin çok daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaşması isteniyorsa sosyal medya üzerinde oluşturulan resmi hesaplar elbette ciddi bir rekabet avantajı sağlıyor. "diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bibacem-den-mutki-kaymakami-mehmet-kilic-a-ziyaret-11033.html