Beyin Felci olan Eymen yardım eli eli bekliyor

Kategori: Sağlık - Tarih: 11 Mart 2019 12:08
Beyin Felci olan Eymen yardım eli eli bekliyor

Serebral Palsi yani Beyin Felci geçiren 2 yaşındaki minik Eymen, tedavisi için uzanacak yardım eli bekliyor.

Batman’da 2 yıl önce henüz 7 aylık iken ikiz kardeşi ile birlikte doğan minik Eymen, doğduktan sonra 2 ay boyunca ikiz kardeşi Eslem ile birlikte küvözde kaldı. 2 ay sonra Bitlis’in Tatvan ilçesindeki ailesine teslim edilen minik Eymen ve ikiz kardeşi Eslem fıtık ameliyatı geçirdi. Minik Eymen 2 gün sonra tekrar fenalaştı ve barsak ameliyatı geçirdi, 7 gün yoğun bakımda kaldı. Tüm bu olanlara minik bedeni dayanamayan Eymen’in birkaç gün sonra yapılan kontrollerde Serebral Palsi yani Beyin Felci geçirdiği anlaşıldı.

Şuan 2 yaşında olan ve yaşıtlarına göre nedereyse hiç gelişemeyen minik Eymen, vücut kasılmalarından dolayı oturamıyor ve yürüyemiyor. Çocuklarının tedavisi için sürekli büyük şehirlerdeki farklı hastanelere gitmek zorunda kalan baba Osman Akburak ile anne Eylem Akbulak, 2 yıldır maddi imkansızlıkla birlikte minik yavrularına şifa bulmaya çalışıyor.

Bir kurumda asgari ücretle çalışan baba Osman Akbulak, minik Eymen’in iyi bir fizik tedavisinden geçmesi gerektiğini ama maddi imkansızlıklardan dolayı kontrollerini bile sağlayamadıklarını söyledi.

Asgari ücret haricinde hiçbir gelirlerinin olmadığını ve bununla ancak ev kirası ile evinin genel ihtiyaçları ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabildiğini ifade eden baba Osman Akburak, ancak minik Eymen’in tedavisi için maddi anlamda hiçbir şey yapamadıklarını belirtti.

Henüz 4 yıllık evli olduklarını ve 2 yıldır çocuklarına şifa aradıklarını kaydeden baba Osman Akburak, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu;

“Çocuklarım 2 yıl önce henüz 7 aylık iken Batman’daki hastanede ikiz doğdu ve 2 ay boyunca küvözde kaldı. 2 ay sonra kızım Eslem ve ardından oğlum Eymen bize teslim edildi. Tatvan’daki evimize getirdikten bir çak gün sonra kızım ve oğlumun fıtık olduğunu öğrendik. İkisinin Van’da birlikte kasık fıtığı ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyattan 2 gün sonra Eymen gece fenalaştı ve Tatvan’daki hastaneye götürdük, bizi ambulansla Van’a gönderdiler. Eymen’in bağırsakları ters olduğu için 2 gün içinde 2 ameliyat yapıldı. Eymen bağırsak ameliyatı geçirdikten sonra 7 gün yoğun bakımda kaldı. Eymen’i eve getirdikten sonra kontrolü için tekrar Van’a götürdük. Eymen’in kendini sürekli kastığını fark ettik. Bu durumu sorduğumuzda ve hastanede yapılan tahliller sonucu Serebral Palsi yani Beyin Felci olduğunu öğrendik. Bu nedenle Van’dan İstanbul’a sevk edildi. İstanbul’da yapılan tahlil ve tedavi sonucunda fizik tedavisi görmesi gerektiğini söylediler. Tatvan’da 8 ay fizik tedavi gördü ve 8 aydan sonra kontrol amaçlı önce Ankara’ya, ardından da İstanbul’a götürdüm. Ankara’daki hocamız bize Eymen’in doğarken yada küvözde beyin kanaması geçirdiğini söyledi. İstanbul’da ise, Eymen’e fizik tedavisi öneren hocamız Eymen’in Tatvan’da 8 ay gördüğü fizik tedavisinin işe yaramadığını ve çocuğu ileriye değil de geriye götürdüğünü söyledi. Fizik tedavisi için İstanbul’da 10 gün kaldık ve Eymen’in bu 10 gün içinde çok değiştiğini fark ettik. Biraz konuşmaya başladı ve hareketleri değişti. 3 ay sonra tekrar İstanbul’a gelmemiz gerektiğini ve her 3 ayda bir 10 gün süreyle oradaki fizik tedavi kampına katılmamız gerektiğini söylediler. Ayrıca bu tedavi 2 yıl aralıksız devam etmemiz lazım. Bu tedavi çocuğumuza iyi geliyor ama bize 10 günlük fizik tedavi kampı maliyeti ve yurt dışından sipariş edilen ilacın fiyatı 9 bin 200 lira ediyor. Maddi imkanımız kısıtlı olduğu için bu tedaviyi devam ettiremiyoruz. Ancak evde oyuncaklarla beden hareketlerini yaptırabiliyoruz ama bununda faydası yok. Hayırsever insanların desteği olursa çocuğumuzu her 3 ayda bir 10 günlüğüne fizik tedavi kampına götürebileceğiz. Bu konuda valiliğe dilekçe yazarak onay aldık ve hayırsever insanların yardım desteği amacıyla çocuğumuz Ali Eymen Akburak adına T. Vakıflar Bankası Tatvan Şubesi TR17 0001 5001 5800 7308 5182 77 nolu iban hesabı açtırdık.”

Tüm günü uzanarak geçen ve başkasının yardımı olmadan hareket edemeyen minik Eymen’in annesi Eylem Akburak ise, çocuğunun tedavisi için duyarlı ve hayırsever insanların desteğine ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “çocuğumuz hayat dolu, ama hasta. Tek isteğimiz çocuğumuzun sağlığına kavuşmasıdır” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beyin-felci-olan-eymen-yardim-eli-eli-bekliyor-12431.html