BEÜ ve AFAD İşbirliğinde Ortak Eğitimler Düzenlendi

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 15 Eylül 2021 14:43
BEÜ ve AFAD İşbirliğinde Ortak Eğitimler Düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ile Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğiyle personellere yönelik eğitimler düzenlendi.

İlk olarak İktisadi ve İdari Bilimler Konferans Salonu’nda birimlerinde görevli yangınla mücadele ekiplerine yangınla mücadele eğitimi verildi. Bitlis Eren Üniversitesi birimlerinde olası yangın durumlarında yangınla mücadele ekiplerinin aktif ve etkili müdahale yapabilmeleri amacıyla düzenlenen eğitimde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlileri Selman Yıldırım ve Abdulsamet Tüzer tarafından; “Yangın Nedir, Yangın Türleri, Yangın Öncesi Alınacak Tedbirler,  Yangınla Mücadelede Kullanılan Aktif ve Pasif Ekipmanlar, Yangın Ekipmanlarının Kullanımı” konularında eğitim verildi. Eğitim sonrasında Bitlis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve bir yangın söndürme firmasının katılımıyla yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Acil Durum Destek Ekiplerine Afet Farkındalık Eğitimi verildi

Eğitimin ikinci gününde Merkezi Konferans Salonu’nda birimlerinde görevli acil durum destek ekiplerine “Afet Farkındalık” eğitimi verildi.

Doç. Dr. Yunus Levent Ekinci tarafından “Bitlis İlinin Doğal Afet Potansiyeli”, Doç. Dr. Ercan Işık tarafından “Yapı-Deprem Etkileşimi”, Öğr. Gör. Munip Geylani tarafından “Acil Durum Destek Ekipleri” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Ayrıca Bitlis AFAD personeli Eğitim Uzmanı Engin Eribol tarafından “Afet Farkındalık” konulu bir sunum da yapıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, eğitimi organize eden akademisyenlere, katılımcılara ve Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdal Tunçtan’a teşekkür etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-ve-afad-isbirliginde-ortak-egitimler-duzenlendi-24550.html