BEÜ öğrencileri HAVELSAN’dan mansiyon ödülü aldı

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 29 Ağustos 2022 12:31
BEÜ öğrencileri HAVELSAN’dan mansiyon ödülü aldı

Bitlis Eren Üniversitesi Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden oluşan İHA ve Robotik takımı öğrencilerinin hazırlamış oldukları projeler, HAVELSAN tarafından mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ülkemizin önde gelen kuruluşlarından olan HAVELSAN’a ülkemizin önde gelen üniversitelerinden 52 takım başvuru yaptı ve Bitlis Eren Üniversitesi takımının da aralarında bulunduğu 20 takım programa kabul edildi.  

Takım danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Fatih Kuluöztürk “İHA ile yapay zeka algoritmalarını kullanarak hayvan tespiti ve takibini otonom olarak gerçekleştirmesi hedeflenen sistem çalışma atölyemizde üretilmiştir. Bütün imalat ve test aşamaları zorlu iklim ve imkansızlıklara rağmen öğrencilerimizin azimli çalışmalarıyla gerçekleştirilen sistem, hedeflenen görevlerini başarıyla yerine getirmektedir. HAVELSAN tarafından da yoğun ilgi gösterilen çalışmalarımızı ürüne yönelik olarak geliştirmeye devam edeceğiz. Bu konuda ilgili öğrencilerimizin katılımlarını ve şehrimizdeki girişimcilerin desteklerini bekliyoruz. Çalışmalarımıza her zaman imkanlar dahilinde destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a takımımız adına teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu. 

Rektör Elmastaş ise yaptığı açıklamada, İHA ve Robotik takımı öğrencileri ile danışmanlarını kutlayarak başarılarının devamını diledi.

 
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-ogrencileri-havelsan-dan-mansiyon-odulu-aldi-24883.html