BEÜ'lü öğrencilerden depremzedeler için etkinlik

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 7 Mart 2020 09:59
BEÜ'lü öğrencilerden depremzedeler için etkinlik

BEÜ Kızılay Öğrenci Topluluğu, Elazığ Kültür Park Çadır Kentte kalan depremzede çocuklarla bir araya geldi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kızılay Öğrenci Topluluğu, Elazığ Kültür Park Çadır Kentte kalan depremzede çocuklarla bir araya gelerek onlara eğlenceli bir gün yaşattı. 

Geziye, Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Kenan Kendilci, Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Tek, Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen ve Türk Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz’in yanı sıra Topluluk ve Genç Kızılay gönüllülerinden oluşan 32 öğrenci, katıldı.

Kızılay Öğrenci Topluluğu,  ilk olarak Kızılay Elazığ Şubesi’ni ziyaret ederek Kızılay Elazığ Şubesi’nin bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından Elazığ Kültürpark Çadır Kent alanındaki çocuklara yönelik şenlik düzenlenerek, akademisyenlerimiz eşliğinde çocuklara psiko-sosyal destek verildi. Çadır Kent’te kalan depremzede çocuklar doyasıya eğlendirildi. Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Kenan Kendilci yaptığı açıklamada, “Öncelikle bu faaliyette bize destek olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’ a, Öğrenci Topluluklarından sorumlu Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’a, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı çalışanlarına ve bu faaliyetlerin düzenlenmesinde bize her anlamda ciddi desteğini sunan Türk Kızılay Bitlis Şube Başkanı Sayın Ali Cengiz’e teşekkürlerimi sunarım. Topluluk olarak hedefimiz afetzede insanların yanında olmaktır. Bu bağlamda afetten ciddi anlamda etkilenmiş olan çocuklarımıza psiko-sosyal anlamda destek olmak için burada bulunuyoruz. Çocuklarımızın yüzlerinde ufak da olsa bir tebessüm oluşturmuşsak ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı. 

Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Tek,  “Deprem maalesef ülkemiz için acı bir gerçek. Dolayısıyla depremle yaşamayı ve etkileriyle mücadele etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Biz bugün destek için ülkemizin bir başka şehrine geldik ve biliyoruz ki bir gün bizim de bu desteğe ihtiyacımız olabilir. Bu doğrultuda elimizden gelen gayreti göstermek istedik ve çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm oluşturmayı amaçladık.” dedi.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen, “Acısıyla tatlısıyla hepimiz toplumumuzun bir parçası olarak yaşamaktayız. Toplum gönüllüsü öğrencilerimiz ve hocalarımızın bu duyguyla depremzede çocuklarımızın acılarını dindirmeye yönelik çabalarında duygulanmamak elde değil. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Türk Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz, ‘Türk Kızılay olarak bu ve buna benzer her türlü faaliyette öğrencilerimizin yanındayız. Özellikle depremzede çocukların yüzlerindeki tebessüm ve ailelerin bize faaliyetle ilgili olumlu geri dönüşleri bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Program, Konteyner Kent ve Harput gezisi ile son buldu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-lu-ogrencilerden-depremzedeler-icin-etkinlik-13451.html