BEÜ Kayaklı Koşu Takımı Türkiye ikincisi oldu

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 21 Şubat 2019 11:50
BEÜ Kayaklı Koşu Takımı Türkiye ikincisi oldu

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kayaklı Koşu Takımı ilk kez katıldığı müsabakalarda Erkekler Türkiye ikincisi olarak kupa kazandı.

13-15 Ocak 2019 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta yapılan “Üniversiteler Arası Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu” müsabakalarına 4 sporcu ile katılan Bitlis Eren Üniversitesi kayaklı koşu takımı “5000m Klasik” yarışmalarında sporcu Ferdi Ertaş ile ikinci ve ertesi gün yapılan “Serbest Stil 5000m” yarışmasında ise sporcumuz Cihat Demir ile ikinci olmaya hak kazandı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Atlı: “Üniversitemizin bulunduğu Bitlis ilinin doğal yapısı gereği ve kar örtüsünün uzun zaman imkân tanıması nedeniyle kayak sporu ile ilgili Alp branşlarında üniversitemiz için kısa zamanda başarılı sonuçlar alınması sevindiricidir.” dedi. Aynı zamanda diğer sportif alanlarda bundan böyle daha kapsamlı katılımların olacağını ifade eden Doç. Dr. Atlı, öğrencilere yönelik Bitlis Yöresi Halk Oyun çalışmalarının da sürdürüleceğini, BESYO’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşmesi için gayret sarf edeceğini, BESYO’nun tüm alanlarında başarı elde etmesi için üstüne düşeni fazlasıyla yapacağını belirtti.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Atlı, Kayak Eğitmeni Cenk Yıldız ve Kayaklı Koşu Takımı, Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’ı makamında ziyaret etti. Kayaklı Koşu Takımını tebrik eden Rektör Prof. Dr. Yardım, başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Üniversite olarak spora değer verdiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Yardım: “Sporcularımız katıldıkları her spor dalında üniversitemizi başarıyla temsil ederek bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin başarılarına şahit olmak bizi ziyadesiyle sevindiriyor. Temennimiz bu başarıların artarak devam etmesi. Kendilerini tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyor; emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kayak takımı daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş'ı da ziyaret etti. Ziyarette kayak takımına Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Taşdemir de eşlik etti. Başarılı sporcuları tebrik eden Prof. Dr. Demirtaş, başarılarının devamını diledi.



 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-kayakli-kosu-takimi-turkiye-ikincisi-oldu-12372.html