BEU kariyer merkezi birimi E-İnsan tanıtım törenine katıldı

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 22 Ekim 2022 11:13
BEU kariyer merkezi birimi E-İnsan tanıtım törenine katıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin 18 Ekim’de düzenlemiş olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen dijital hizmet noktası “e-insan” tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan tören, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın açılış konuşması ve yürütülen çalışmalarla ilgili yapmış olduğu bilgilendirme sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları ile devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, insan kaynakları noktasında Türkiye’nin geldiği noktanın ileriye yönelik çalışmalarda referans olacağını belirtti. Uluslararası düzeyde ülkemizin insan kaynaklarına verdiği önemin olumlu etkilerinin sağladığı artı değere vurgu yaparak, hem kamu hem de özel sektörün bu uygulama ile daha kısa sürede, liyakati esas alan donanımlı personel istihdamını sağlayabileceğini vurguladı. Ayrıca e-insan projesi ve yetenek kapısı uygulamaları ile ulusal staj seferberliğinin yanı sıra kamuya ilişkin ilanlara da ulaşıldığı bir platform olması adına verimli sonuçların alındığının altını çizdi.

Bu yıl staj başvurularının erken başlayacağını ve staj ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olacağının müjdesini veren Erdoğan, yapılan çalışmalara destek ve katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti. “E-insan” tanıtım töreni, projeye destek veren kamu ve özel sektör paydaşları ile bu süreçte başarılı olan öğrencilere plaket verilmesi ile tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şerafettin Okutan, Öğr. Gör. Hakan Tuzcu, Bitlis Eren Üniversite öğrencileri Berfin Taraman ve Özlem Fazla katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-kariyer-merkezi-birimi-e-insan-tanitim-torenine-katildi-24906.html