BEÜ'de Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Başladı

Kategori: Bitlis - Tarih: 1 Eylül 2018 11:14
BEÜ'de Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Başladı

Bitlis Eren Üniversitesinde yüksek lisans ve lisans programlarına 2018-2019 akademik yılı için yapılan başvurular sonucunda, kayıt hakkı kazanan uluslararası öğrenciler için kayıtlar başladı.

Yerleştirme sonuçlarına göre asil olarak bir programa yerleşen öğrenciler, 28-29 Ağustos tarihleri arasında Bitlis Eren Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na gelerek kayıtlarını gerçekleştirdi.

Öğrencilerin Türkçe dil yeterlilik düzeylerini ölçmek için üniversitemiz TÖMER tarafından Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı gerçekleştirildi. 27 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen sınavda öğrenciler, ‘Anlama Testi, Yazılı Anlatım ve Sözlü Anlatım' olarak 3 farklı beceride değerlendirildi.

Kayıt için aileleri ile gelen öğrenciler, Bitlis Eren Üniversitesini özellikle tercih ettiklerini belirterek Bitlis'i ve üniversiteyi daha önceden araştırdıklarını ve tercihlerinden dolayı şimdiden çok mutlu olduklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, üniversite olarak uluslararası öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi. Hedeflerinin öğrenci sayıları ile orantılı olarak ülke çeşitliliğini arttırmak olduğunu belirten Rektör Yardım, dünyanın farklı ülkelerinden gelerek üniversitemizi tercih eden öğrencilere her türlü kolaylığın sağlanacağını ifade etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-de-yabanci-uyruklu-ogrencilerin-kayit-islemleri-basladi-11767.html