Beü'de Rahva Kervansarayı Toplantısı

Kategori: Bitlis - Tarih: 3 Ocak 2018 21:43
Beü'de Rahva Kervansarayı Toplantısı

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) girişimleriyle El Aman Hanı olarak da bilinen Rahva Kervansarayı'nda kurulması planlanan kütüphane ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

BEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektörlük makamında düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, projenin kapsamı ile ilgili bilgi verdi.

Yardım, projenin üniversite için olan önemine vurgu yaparak, "Bu proje Selçuklu, Osmanlı ve bulundukları coğrafyaları da kapsayacak. Aynı zamanda ilköğretimden üniversiteye kadar her araştırmacı grubunun da faydalanabileceği sosyal boyutu olan bir projedir. Üniversitemizin önemli projelerinden biridir. Proje hayata geçtiğinde Rahva Kervansarayı yaz aylarında kitap fuarlarına da ev sahipliği yapacaktır." diye konuştu.

Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kütüphane Müdürü Ayhan Tuğlu ve DAP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/beu-de-rahva-kervansarayi-toplantisi-11012.html